MOTOR
Esports 23/10/2012

Laia Sanz, el primer pilot que assoleix la triple corona

El 2012 està sent un gran any per a Laia Sanz. Després de guanyar el Mundial d'enduro, s'ha convertit en el primer pilot -home o dona- que guanya en un any el Mundial de trial, el d'enduro i el Dakar.

Nuria García
2 min
La pilot catalana Laia Sanz ahir al Museu Colet de Barcelona.

BARCELONALaia Sanz, als 26 anys, ja acumula 13 títols de campiona del món (12 de trial i 1 d'enduro). La pilot de Corbera de Llobregat, amb el seu primer Mundial d'enduro -que va aconseguir diumenge a França-, es va convertir en el primer pilot -home o dona- a aconseguir la triple corona: guanyar en un mateix any el Mundial de trial, el d'enduro i el Dakar en categoria femenina. I tot això ho ha aconseguit en un 2012 que ha estat complicat per les lesions que ha patit: una al genoll després del Dakar i més tard una altra al peu, de la qual encara no està del tot recuperada.

"Estic contenta i sorpresa. Està sent un any perfecte, no puc demanar més", va assegurar ahir a Barcelona. La pilot catalana, si ha de triar entre els tres títols que ha aixecat aquest any, es queda amb l'últim: "El Dakar és molt important, però el Mundial d'enduro és molt especial, perquè és el primer i per la lesió que patia al peu. Té molt valor acabar la cursa d'Itàlia tenint el dit com el tenia". I és que la ferida encara no la té tancada i el que semblava una lesió petita ja fa temps que dura. "Vaig estar dos mesos al sofà i m'ha faltat ritme sobre la moto, més agressivitat", explicava.

Pensant ja en el Dakar

Tot just ahir tornava de França de participar en l'última prova del Mundial d'enduro, però la ment de Laia Sanz ja està pensant en el Dakar, el seu pròxim repte. La del 2013 serà la seva tercera participació en el ral·li més exigent i la catalana es mostra ambiciosa. "Ara només penso en el Dakar, és així com em motivo, sense pensar en objectius llunyans", assegura. De fet, aquesta mateixa setmana ja començarà a provar la moto amb què emprendrà l'aventura per terres sud-americanes. "Pesarà uns 160 quilos, però sobretot hauré de treballar la resistència i fer entrenaments molt llargs. Al Dakar el rival ets tu i la gent s'autoelimina. El més important és acabar", comenta la pilot, i es marca una fita per a l'edició del 2013: "Estaria bé millorar la 39a posició. Sent realista crec que es pot aconseguir. Passar del 30 és molt difícil. Si només fos participar en el Dakar, seria més assequible, però és complicat si vull compaginar les tres disciplines", va concloure.

La millor ambaixadora

El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va voler felicitar Laia Sanz i va assegurar que la pilot és "dels millors ambaixadors que té Catalunya". Tibau es va mostrar orgullós que ara "el món del motor parli més català que mai" i va recordar que el currículum de Sanz és "espectacular".

stats