MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 17/04/2011

I on és Mark Webber?

No està sent el millor inici de curs per a Mark Webber. L'australià, que l'any passat va lluitar pel campionat fins al final, està lluny del seu company, Sebastian Vettel, que domina amb facilitat.

Nuria García
2 min
Mark Webber preocupat al box després dels entrenaments.

Barcelona.Mark Webber, al volant del seu Red Bull, viurà avui una jornada estranya. Ahir, en els entrenaments oficials del Gran Premi de la Xina, va tenir problemes amb els pneumàtics i no va poder avançar a la Q2. Es va quedar en la Q1 i sortirà divuitè, cosa que no passava des de feia divuit mesos i mig. Des del Gran Premi del Japó del 2009, que es va disputar el 4 d'octubre de fa dos anys, que l'australià no sortia tan endarrerit -llavors va sortir 19è per culpa d'un accident a la pista, que li va impedir fer l'intent de volta ràpida per aconseguir un bon temps en els entrenaments cronometrats-. És normal, doncs, que quan ahir va baixar del cotxe, afirmés que no recordava quan va ser l'últim cop que es va quedar fora de la Q1 i que va sortir tan endarrerit en un gran premi.

Els problemes que els Red Bull arrosseguen des de principis de temporada amb el KERS (a Austràlia no el van utilitzar per falta de fiabilitat i a Malàisia Webber va tenir problemes en la sortida, va perdre cinc posicions i es va veure obligat a remuntar) semblen estar passant més factura a Webber que al seu company d'equip, Sebastian Vettel. L'actual campió del món segueix amb el seu domini abassegador i ahir l'alemany va tornar a guanyar la pole position , la tercera en les tres curses que s'han disputat aquesta temporada. I sempre que ha sortit des de la primera posició de la graella ha estat el primer a veure la bandera de quadres. Tranquil, relaxat, content... Vettel mostra sensacions del tot contràries a les del seu company. Webber, un pilot afable i encantador, està seriós, preocupat i fins i tot s'emprenya quan en una roda de premsa li pregunten si està inquiet per la diferència que hi ha amb Vettel en aquesta arrancada de temporada (l'alemany té 28 punts més que ell quan s'han disputat dues curses).

Avui a Webber no li queda cap altra opció que remuntar. "Veurem què podem fer durant la nit, tot i que només podem millorar", deia ahir resignat Webber. A Malàisia fa tot just set dies, després d'una sortida en què es va veure avançat per cinc pilots, l'australià va demostrar que en sap. Però primer s'haurà de barallar amb pilots als quals només està acostumat a doblar i que de ben segur no li posaran les coses fàcils.

El planter puja amb força

Webber i Red Bull renoven any a any el seu compromís. El juny passat, després d'un gran any en què va estar lluitant pel campionat, l'australià va signar per un curs, però aquest juny sembla que les coses no seran tan fàcils. Si més no amb la situació actual. Webber, de 34 anys, veu com l'equip júnior de Red Bull, el seu planter, puja amb força. Jaume Alguersuari i Sébastien Buemi esperen la seva oportunitat, de moment al volant dels Toro Rosso. El català, que a Malàisia va reconèixer que havia corregut la cursa més "desastrosa" de la seva carrera, va signar ahir la seva millor actuació en els entrenaments i va classificar-se setè, després d'entrar a la Q3 per primer cop. I a més va superar el seu company, que sortirà novè. Alguersuari espera, doncs, una bona cursa per poder sumar els seus primers punts de la temporada.

stats