SORTEIG DE LA FASE DE GRUPS DE LA LLIGA DE CAMPIONS 2011/12
Esports 26/08/2011

El Milan d'Ibrahimovic obrirà la defensa del títol al Camp Nou

El sorteig de la Lliga de Campions va enquadrar l'actual campió, el Barça, en un Grup H no gaire difícil que començarà amb un morbós retrobament d'Ibra amb l'afició culer en la primera jornada.

Natalia Arroyo
3 min
Una visita amb morbo Dos anys després Ibra tornarà  al Camp Nou per defensar la samarreta del Milan.

Barcelona.El Fòrum Grimaldi de Mònaco va decidir la sort dels 32 equips participants en l'edició de la Lliga de Campions 2011/12, en què el Barça intentarà revalidar el títol aconseguit la temporada passada a Wembley contra el Manchester United i ho haurà de fer lluitant contra la temptació de relaxar-se. Excepte el Milan italià, ni el bielorús BATE Borisov ni el txec Viktoria Pilsen, els altres dos rivals dels blaugranes al Grup H, semblen prou rivals per evitar que els de Guardiola segellin el seu pas a vuitens de final amb facilitat.

L'experiència d'altres anys, en què algun rival desconegut com el rus Rubin Kazan o l'ucraïnès Xakhtar Donetsk va sorprendre el Barça, i el fet que tots tres companys de grup siguin campions de les seves respectives lligues serviran d'argument a Guardiola per alertar els seus homes que no poden refiar-se.

Respectar tots els rivals

Poc després que el sorteig finalitzés, de fet, el secretari tècnic del club, Andoni Zubizarreta, va parlar per demanar "el màxim respecte" a tots els rivals, a qui "no han regalat res, s'han classificat per disputar la Lliga de Campions per mèrits propis i tenen jugadors de qui es podran aprendre moltes coses". Segons l'exporter no és moment de plantejar-se reptes i assegura que serà "el futbol el que decideixi" fins on arriba el Barça en aquesta competició. "La nostra aspiració és arribar com més lluny, millor", va assegurar. I el més lluny és l'Allianz Arena de Munic el 19 de maig del 2012, lloc i data de la final de la Champions.

El camí fins arribar a aquesta cita, però, és molt llarg i difícil, com el mateix Guardiola es va encarregar de recordar en la roda de premsa prèvia a la Supercopa d'Europa. "Seria un error pensar ja tant enllà. Ni els meus jugadors ni cap membre del cos tècnic tenim això al cap i ara només estem centrats en la final contra el Porto i l'inici de la Lliga contra el Vila-real dilluns", va assegurar l'entrenador blaugrana.

Quan va parlar Guardiola al migdia encara no se sabien quins serien els enfrontaments de la fase de grups de la Lliga de Campions, que es van sortejar a mitja tarda. Però de ben segur que hagués preferit esquivar Zlatan Ibrahimovic. El davanter suec era el nom propi d'ahir tan bon punt es va confirmar l'aparellament -i va ser en l'últim sospir del segon bombo-. La seva polèmica sortida de Barcelona farà molt més interessant l'històric duel entre el Barça i el Milan, que s'enfrontaran al Camp Nou en la primera jornada el 13 de setembre. Després, el Barça es desplaçarà a Minsk per jugar contra el BATE, en un viatge a finals de setembre que no serà tan fred com hauria pogut ser més endavant en el calendari. Entre l'octubre i el novembre es jugarà contra el Viktoria Pilsen, primer a casa i després fora, amb sis punts claus en joc per resoldre l'accés a vuitens. San Siro podria ser decisiu per definir el campió del grup en la penúltima jornada i, afortunadament, tancarà la fase una plàcida visita a Barcelona dels bielorussos. Aquest duel, previ a la visita del Madrid en Lliga, podria donar peu a moltes rotacions en l'alineació si acabés sent intranscendent en l'àmbit classificatori.

Diferent sort per als espanyols

Mourinho i els seus tampoc haurien de tenir gaires problemes per passar ronda en un Grup D amb rivals coneguts per als blancs. El Reial Madrid tornarà a enfrontar-se amb l'Ajax -l'any passat el tècnic portuguès va ser sancionat per animar els seus jugadors a forçar targetes a Amsterdam- i el Lió -rival a vuitens-, a més del Dinamo de Zagreb.

Menys sort van tenir el València, enquadrat al dur Grup E, i el Vila-real, que jugarà en un Grup A que ja s'ha batejat com el grup de la mort. Per coeficient, tots dos equips eren al bombo 2 i ja sabien que els tocaria compartir fase amb un dels grans, i ni els d'Emery ni els de Garrido van poder evitar els rivals anglesos i alemanys. Els xe s'enfrontaran al Bayer Leverkusen i al Chelsea, en el que suposarà el retorn de Juan Mata, fitxatge recent de l'equip de Villas-Boas, a Mestalla per retrobar-se amb els que han estat la seva afició i els seus companys durant quatre temporades. L'altre rival del grup valencianista és el Genk belga.

El Madrigal es vestirà de gala per rebre els tercers classificats de les tres principals lligues europees: el finalista fa dos anys, el Bayern de Munic, en nom de la Bundesliga, el Manchester City de la Premier i el Nàpols de la Serie A.

stats