21/05/2013

Fes el favor de no mirar-me (amb aquestes ulleres)

2 min

Si encara us ofèn que el vostre company de taula es passi el sopar mirant la pantalla del seu telèfon mòbil, aneu-vos preparant. A la convenció anual de Google, mentre els directius presentaven novetats en els seus serveis d'internet, els protagonistes eren entre el públic: centenars de glass explorers, els primers usuaris a disposar d'unes Google Glass, les ulleres connectades a la xarxa i proveïdes de GPS, càmera de vídeo i fotos i una petita pantalla en la qual va apareixent la informació en temps real que proporcionen aplicacions creades específicament per al dispositiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Uns 6.000 cíborgs de tot el món, triats per Google entre els que van explicar per Twitter què en farien, ja estan provant els primers títols, que serveixen per veure titulars de notícies, enviar i rebre missatges, indicacions de navegació, fer fotos i vídeos i pujar-los a les xarxes socials. La cosa va de debò: s'han anunciat aplicacions Glass del New York Times , la CNN, Evernote, Facebook, Twitter i Tumblr -aquesta, abans de ser comprada ahir per Yahoo-. KPCB i Andreessen Horowitz, dues de les empreses de capital risc més potents de Silicon Valley, han creat un fons d'inversió en empreses dedicades al glassware.

Les ulleres de Google poden ser molt més revolucionaries que altres dispositius perquè s'integren més profundament en la vida de les persones. Per exemple, un mestre d'escola transmetia en directe als seus alumnes la visita a l'accelerador de partícules del CERN. Però superada la curiositat inicial, parlar amb algú que porti unes Glass pot resultar molt frustrant, perquè no saps si t'està mirant a tu, la seva pantalleta o, pitjor, fent-te una foto i pujant-la directament a Facebook. El periodista Nick Bilton es declarava incòmode havent de compartir els urinaris de la convenció de Google amb els explorers. I, de fet, ja els han posat un malnom: en diuen glassholes , una paraula que combina glass i assholes ( gilipolles en anglès).

stats