GRUPS MEDIÀTICS
Mèdia 05/02/2013

Intereconomía s'embarranca

Aquesta setmana el grup Intereconomía desvelarà un nou reajustament, que comportarà acomiadaments. El canal televisiu, mentrestant, perd audiència i algunes de les seves estrelles.

àlex Gutiérrez M.
2 min
EL NOU 'PRIME TIME'  Xavier Horcajo (01) i Javier Algarra (02) presenten els espais nocturns.

BARCELONA.El canal Intereconomía passa pel seu moment més delicat, amb una doble crisi -financera i d'audiència- que posa en perill la seva pretensió de convertir-se en el referent mediàtic de la dreta espanyola desacomplexada. No només ha tancat alguns programes (com España en la memoria i Más vivir , que presentava Manuel Torreiglesias), sinó que ha vist com 13TV, la televisió de la Conferència Episcopal Espanyola, li pescava Antonio Jiménez, presentador de l'icònic El gato al agua perquè condueixi un programa tan similar que fins i tot manté en el nom ( El cascabel al gato) la referència felina.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tant 13TV com Intereconomía s'adrecen a públics similars, però mentre que el canal dels bisbes va guanyant audiència, el del toro al logotip en perd a marxes forçades. La seva mitjana el 2011 va ser de l'1,4% i un any més tard baixava a l'1,2%. Mentrestant, en aquest mateix període 13TV ha pujat del 0,4% a l'1%.

La resposta del canal ha consistit en un sacseig de la graella. Els caps de setmana i les matinals s'omplen de reposicions, però s'aposta per un nou informatiu nocturn, presentat per Xavier Horcajo, que va debutar ahir. També es va estrenar el programa La calle no calle , de participació ciutadana, que s'emet a partir de les quatre de la tarda. L'altre moviment destacat és l'avançament dels programes El gato al agua i Punto pelota , que passen a emetre's un quart d'hora abans, a les 21.45 i 23.45, respectivament. La maniobra de la tertúlia esportiva li permet captar audiència abans que no comencin les tertúlies esportives de la ràdio.

Però el principal problema d'Intereconomía és, malgrat tot, el deute acumulat del grup. Segons Expansión , el 30 de gener el jutjat va acceptar el preconcurs de creditors que havia sol·licitat l'empresa el dia 2. És una mesura extrema, prèvia al concurs de creditors (l'antiga suspensió de pagaments) que busca reordenar el deute. A finals del 2011 -les últimes dades que hi ha disponibles-, el deute bancari era de 13,25 milions. Aquell any va perdre 16 milions d'euros, després de veure com els ingressos queien en un 25% fins als 31 milions.

Fonts dels treballadors han expressat a l'ARA la temença que el grup prepari un nou expedient de regulació d'ocupació (ERO) per mirar d'aprimar el capítol de despeses. "Ens han avisat que faran un pla d'ajustament, però sense especificar com afectarà la plantilla. Aquesta setmana estem convocats a una reunió per saber-ne els detalls". L'estiu passat Intereconomía ja va fer una retallada severa, quan va prescindir de 160 periodistes (alguns dels quals han trigat mig any a cobrar les indemnitzacions) i va deixar el grup en prop de 500 treballadors.

stats