Mèdia 21/08/2012

María Casado presentarà 'Los desayunos de TVE'

La periodista catalana María Casado rellevarà Ana Pastor com a conductora de Los desayunos de TVE. Els Telediarios i la resta d'espais informatius de la televisió estatal també renoven els presentadors.

Albert Castellví Roca
3 min
María Casado presentarà  'Los desayunos de TVE'

BARCELONA.María Casado serà la substituta d'Ana Pastor al capdavant de Los desayunos de TVE a partir del setembre. Tot just 15 dies després que es confirmés el polèmic cessament de Pastor, el nou director dels serveis informatius de TVE, Julio Somoano, va anunciar ahir que la periodista catalana serà la nova conductora del magazín matinal del canal públic. Casado es posarà a les ordres de Juanma Romero, que deixa la direcció d'informatius del Canal 24 Horas per convertir-se en editor de Los desayunos , un càrrec que fins ara estava en mans de la mateixa Ana Pastor.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquests nomenaments encapçalen una extensa llista de canvis al capdavant dels principals programes informatius de TVE, que es van concretar ahir i que, segons una nota de la mateixa cadena, conjuguen "continuïtat, veterania, joventut i cares noves", amb la "clara vocació de mantenir el lideratge aconseguit durant aquests últims cinc anys". Fins a vuit espais pateixen canvis, ja sigui en l'edició o en la presentació, però tot i així TVE remarca que no s'ha incorporat cap nou treballador a la plantilla i que tots els nous responsables de programes són "professionals de la casa" amb una "dilatada experiència a la corporació".

Aquest és el cas de Marta Jaumandreu, que es convertirà en una de les cares més visibles dels serveis informatius de la cadena. Després de 15 anys a la televisió estatal, on des del 2008 ha presentat l'informatiu territorial de la Comunitat de Madrid, a partir del mes que ve es convertirà en la conductora de Telediario 2 . Jaumandreu rellevarà així Pepa Bueno, que el 14 de juny va desaparèixer de la pantalla per anunciar el seu fitxatge per la Cadena SER. La nova editora d'aquest espai serà Cristina Almandós.

A l'informatiu dels caps de setmana, Raquel Martínez ocuparà la vacant que María Casado deixa al costat de Marcos López. La nova presentadora arriba del Canal 24 Horas, on conduïa l'edició per a Amèrica del Telediario Internacional . També hi ha canvis al Telediario Matinal , en què Susana Roza i Ana Roldán deixen el seu lloc a Jesús Amor -procedent també del canal de notícies- i Ana Belén Roy -que s'encarregava de la informació meteorològica del programa.

Així doncs, l'únic Telediario que no canvia de presentador és el del migdia, que una temporada més seguirà en mans d'Ana Blanco (va començar a presentar Telediarios el 1991). A partir d'ara, però, l'editarà Elena Ochoa, que també arriba del Canal 24 Horas.

'El debate' i 'Informe semanal'

Però més enllà dels telenotícies, els altres programes informatius de TVE també es renoven. Un dels relleus és obligat, ja que el trasllat de María Casado als matins obligava a buscar-li un relleu al capdavant d' El debate de La 1 . A partir d'ara, el format quedarà en mans de Pilar García Muñiz, que d'aquesta manera mantindrà un lloc a la graella després de la desaparició de +Gente , l'espai que va presentar el curs passat.

Pel que fa a Informe semanal , al canvi en la direcció anunciat fa unes setmanes -quan es va saber que Jenaro Castro ocuparia el lloc d'Alicia García Montano- s'hi suma ara un relleu també en la presentació. Olga Lambea, fins ara redactora del Canal 24 Horas, substituirà en el càrrec Ana Roldán.

Finalment, s'ha anunciat també un relleu en la presentació de l'espai de tertúlia La noche en 24 horas , que s'emet diàriament al canal de notícies. Ángeles Bravo, que ja formava part de la plantilla d'aquest canal, serà la nova conductora del format, en substitució de Xabier Fortes.

stats