GUARDONS
Mèdia 08/11/2012

Ondas per a Hurtado, Arús i Del Olmo

El Teatre del Liceu acollirà un any més l'entrega dels premis Ondas, dels quals ahir es van anunciar els guanyadors. La gala serà el 29 de novembre i estarà presentada per Gemma Nierga.

àlex Gutiérrez M.
2 min
PREMIATS  01. Jordi Hurtado. 02. Alfons Arús. 03. Luis del Olmo.

BARCELONA.A un any de fer-ne 60, els veterans premis Ondas van descobrir ahir el palmarès d'enguany, que va apostar per valors segurs i consolidats. Organitzats per la Cadena SER i arrelats a la ciutat de Barcelona, una de les novetats va ser la introducció d'una categoria dedicada a la ràdio musical, que va reconèixer en el seu debut la feina de Javi Nieves al capdavan del magazín matinal de Cadena 100.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La representació catalana d'enguany va quedar coberta per Alfons Arús, que va guanyar el premi a millor programa televisiu en un canal d'àmbit no estatal. El jurat en destaca "les aportacions a l'entreteniment televisiu i l'èxit sostingut durant deu anys d'emissions diàries, que converteix aquest programa en un dels més populars a Catalunya pel seu devessall d'enginy, cordialitat i bon humor". També van rebre premi Jordi Hurtado, com a millor presentador del també veterà Saber y ganar ; Luis del Olmo, que rep el guardó pel conjunt de la seva trajectòria, i la sèrie Isabel, de la productora Diagonal TV.

El premi al millor programa televisiu d'entreteniment va anar a parar a La Voz , de Telecinco, un dels fenòmens de la temporada. "És una aposta per la creativitat i per la indústria musical en un moment en què la pirateria i la curta mirada d'alguna entitat de gestió de drets estan acabant amb aquesta part de la indústria", comentava ahir Augusto Delkáder, president de Prisa Radio, després d'haver-se conegut els noms guanyadors.

Premi pòstum a 'Carne cruda'

Un dels premis que admet més lectura política és el que s'ha atorgat al programa Carne cruda de Radio 3. L'espai va ser cancel·lat per la nova direcció de l'emissora a finals d'agost amb l'argument que es tractava d'un espai "sensacionalista i propi d'una ràdio pirata". El jurat, en canvi, reconeix al programa presentat per Javier Gallego "la capacitat transgressora, l'ús òptim dels recursos radiofònics, la connexió amb nous oients i la implicació en la conjuntura socioeconòmica", la qual cosa alimenta la teoria que la clausura va estar motivada pel seu to crític amb el govern.

Els organitzadors dels premis van aprofitar l'ocasió per anunciar que l'any que ve, coincidint amb el 60è aniversari, preparen una celebració especial. De moment, però, la pròxima cita és la gala d'entrega de premis, que se celebrarà, com és habitual, al Liceu. Serà el 29 de novembre, estarà conduïda per Gemma Nierga i l'emetrà Canal+.

En aquesta edició s'han rebut més de 200 candidatures de 16 països d'arreu del món (ja que hi ha categories per a programes llatino-americans).

stats