Preacord a Catalunya Ràdio per arribar a la pau laboral

Accepten la rebaixa temporal de sou a canvi d’equiparar-se amb TV3 el 2017

Després de prop d’un any de conflicte, la pau laboral a Catalunya Ràdio és més a prop que mai. Ahir els treballadors van votar l’última proposta que l’empresa va posar sobre la taula de negociació, que tenia, com a principal reclam, l’equiparació amb les retribucions de TV3 a canvi d’acceptar una rebaixa temporal de sou. La plantilla ha donat un ampli suport al sí, amb un 87,6% dels vots favorables. La participació ha estat alta: hi han votat el 87,8% dels 404 treballadors que té l’emissora.

El sí dels treballadors encara no segella l’acord, però suposa un pas determinant. De fet, no es votava la proposta en si, sinó seguir negociant durant quinze dies, però acceptant aquesta base de rebaixa temporal per equiparació. Durant les pròximes dues setmanes s’haurien de negociar uns serrells que podrien acabar modificant la proposta inicial. Per exemple: l’empresa ha suggerit canviar el sistema de torns i flexibilitat horària. Si els treballadors ho acceptessin -tot i que actualment no hi són proclius- es podrien estalviar uns diners que no caldria treure del sou base.

La proposta que es va votar ahir preveu una rebaixa salarial que és temporal i asimètrica. Temporal perquè ja l’any que ve es recupera un 20% del que s’ha perdut, el 2016 un 40% addicional i l’1 de juliol del 2017 tothom ha de tenir, com a mínim, les condicions inicials abans d’aplicar la mesura. I és també asimètrica perquè la rebaixa de salari és del 2,5% de mitjana, però a cada categoria s’aplica un barem diferent. De fet, en el cas de les més baixes el pla comporta un augment de sou immediat, perquè es comença a aplicar l’equiparació progressiva amb els sous de TV3. Actualment els treballadors de Catalunya Ràdio cobren entre un 2% i un 12% menys que els seus homòlegs a TV3.

La proposta també preveu una rebaixa del 14% en els complements variables (que també es recuperen progressivament) i un 5% sobre l’antiguitat (que queda congelada fins a l’1 de juliol del 2017). Des del comitè d’empresa es valora que s’hagi aconseguit posar en el full de ruta l’equiparació amb TV3, una reivindicació històrica de la casa. I es recorda que aquesta futura retallada s’afegirà a la rebaixa voluntària del 5% de sou que es va aplicar el 2011, la paga extra que han perdut en tant que funcionaris, l’eliminació de la majoria d’ajudes socials que percebien i el procés d’acomiadament col·lectiu que suposarà aprimar en 270 persones la plantilla de la Corporació.

La incertesa de la televisió

Hi ha un altre escull. La proposta de l’empresa és per al conjunt de la Corporació. Això situa la pilota ara al terrat del que voti TV3. Amb una diferència substancial: el comitè d’empresa de la televisió ha demanat el no a la proposta de la direcció. Si finalment la plantilla rebutja acceptar les condicions que se li proposen, l’empresa haurà d’explicar si manté igualment l’oferta a Catalunya Ràdio. De moment la direcció de la Corporació ha evitat posicionar-se.

TV3 també votarà la proposta, però ho farà en dos dies per facilitar el vot del torn de cap de setmana i aconseguir així la màxima participació en una empresa que ronda els 2.000 treballadors. El referèndum se celebrarà finalment dijous i divendres d’aquesta setmana.

Els representants dels treballadors discutien ahir quina pregunta concreta es formula. Segons ha pogut saber l’ARA, la intenció és que una de les respostes permeti fer palès el rebuig dels treballadors a la retallada lineal de sou que persegueix l’empresa, però reclamant al mateix temps que se segueixi negociant, i que per tant no s’apliqui l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, que, amb la reforma laboral, permet retallar de manera unilateral les condicions laborals del personal. Els resultats del referèndum se sabran divendres mateix al vespre.