Les aturades parcials tornen a TV3 en la recta final de la negociació

La negociació entre els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’empresa entra en la fase final amb una nova bateria d’aturades parcials. Les interrupcions del servei comencen avui i s’allargaran -si no es tanca un acord abans- fins al 30 de maig, data límit que es van donar les dues parts per trobar una solució que permeti rebaixar el pressupost de despesa dels mitjans de la Generalitat.

Les protestes consistiran en aturades de deu minuts cadascuna, alternades entre les edicions del migdia i del vespre del Telenotícies -una cada dia-, i també en interrupcions de la mateixa durada durant l’emissió en directe dels magazíns Els matins i Divendres, també de manera alternada. A més, es convocarà una vaga de dues hores durant l’emissió del partit de la final de la Champions, que enfronta l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid el pròxim 24 de maig. Els treballadors preparen també una “filera de recepció” dels participants en el debat electoral de dijous -presentat per Ariadna Oltra i amb col·laboració de Mònica Terribas-“per fer avinent als representants polítics que per complir la seva missió de servei TV3 necessita estabilitat laboral i condicions salarials justes, sense les quals la conflictivitat pot perdurar durant mesos”, segons explicava el comitè d’empresa en un comunicat.

L’empresa ha demanat retallades per valor de 7,5 milions d’euros en el capítol de personal per quadrar els pressupostos. Però els treballadors no accepten que es toquin ni els salaris base ni les antiguitats, i consideren que hi ha altres partides de les quals pot sortir l’estalvi necessari.