FICCIÓ
Mèdia 25/06/2013

Les autonòmiques fan pinya amb la nova sèrie 'El faro'

Història de dues famílies rivals del nord d'Espanya

Joan Callarissa
3 min
Les autonòmiques fan pinya amb la nova sèrie 'El faro'

Barcelona.La crisi estreny fort i una de les alternatives que més fortuna fan són les coproduccions. N'hi ha hagut entre canals públics estatals moltes vegades i, últimament, també entre cadenes privades per fer sèries que es distribueixen a escala inetrnacional. Tot i això, la unió de totes les cadenes autonòmiques de la FORTA (Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics) -a excepció de la pública de Múrcia, que està passant per un moment econòmic molt difícil- és un fet que encara no s'havia produït abans. Fins i tot hi participa la corporació extremenya de mitjans audiovisuals, que mai havia participat en un projecte d'aquesta envergadura i que no pertany a la FORTA.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ambició

En aquest cas, s'han ajuntat per crear la ficció El faro . La sèrie se centra en l'enfrontament de dues famílies, els Peña i els Muñoz. Els primers regenten un restaurant en un lloc indeterminat de la costa cantàbrica espanyola i els segons volen comprar-los al preu que sigui la seva propietat, ja que volen construir una carretera allà on hi ha el seu establiment. El faro és el nom que té el seu local, l'escenari de moltes de les escenes de la sèrie.

Tot i que encara no s'han donat a conèixer els noms dels actors que encarnaran els papers principals, ja se sap que la sèrie comptarà amb dos protagonistes principals, dos joves, un de cada família: Lucía Peña i Ricardo Muñoz. Entre ells apareixerà una química que es veurà entorpida per l'avanç de la narració, ja que l'oposició entre les seves famílies no els posarà gens fàcil seguir endavant amb el seu amor.

Un dels reptes del projecte ha estat aconseguir una trama que tot el públic potencial pugui sentir pròpia. Així, el guió preveu que les escenes que es rodin en exteriors mostrin diferents comunitats. El projecte va néixer a Televisió de Galícia i els seus responsables han explicat que, encara que el càsting estigui obert, hi haurà algunes cares conegudes (i en aquest aspecte també s'intentarà que hi hagi un cert equilibri territorial). La sèrie tindrà la producció d'Atlántida Media AIE, que és responsable de culebrons com Rías Baixas .

Unió de cadenes

Tant TV3 com Canal 9 i IB3 formen part d'aquest projecte que ha engegat la FORTA. De moment, i a l'espera de com reaccioni l'audiència de cada territori davant de la història dels Muñoz i dels Peña, s'han confirmat un mínim de 120 capítols de 50 minuts de durada que es començaran a enregistrar al juliol i que s'emetran diàriament. Si l'audiència acompanya, s'encarregarà una nova tanda d'episodis per a una segona temporada. Cap de les cadenes ha explicat encara a quina hora pensen programar la sèrie, que està pensada perquè s'emeti de dilluns a divendres.

El fet que la corporació extremenya també formi part del projecte demostra la importància de la coproducció en un context com l'actual. La directora general de l'ens, Beatriz Maesso, atribuïa la seva incorporació a l'interès per promoure la producció audiovisual pròpia, donar més espai al gènere de la ficció i apostar per "la col·laboració i recerca de sinergies per reforçar els continguts". Des del seu punt de vista, és "una aposta que no es podria afrontar de manera individualitzada", donades les retallades que han viscut les televisions públiques els últims anys. Antonio Virgili Rodríguez, director general de la FORTA, explica que "és una sèrie ambiciosa, però continguda pel que fa al pressupost". "El truc és el compromís del centenar de capítols", afegeix.

A més de les cadenes citades, formen part de la coproducció Canal Sur, Telemadrid, Televisió de Galícia, Euskal Telebista, la televisió pública de les Canàries, la d'Aragó, la de Castella-la Manxa i la d'Astúries.

stats