TELEVISIÓ
Mèdia 25/10/2012

Un cuiner sense pèls a la llengua

La Sexta estrena aquest nit Pesadilla en la cocina. Conduïda per Alberto Chicote, aquesta adaptació d'un format britànic d'èxit vol salvar restaurants al límit de la fallida sense estalviar crítiques punyents.

Albert Castellví Roca
2 min
El cuiner Alberto Chicote presentarà Pesadilla en la cocina. L'espai, que avui s'estrena a La Sexta, intentarà reflotar restaurants que passen per un mal moment.

BARCELONAEl madrileny Alberto Chicote és un dels xefs més reconeguts de l'Estat, especialment per la seva iniciativa a l'hora de barrejar la cuina tradicional amb els conceptes més innovadors de la gastronomia contemporània. El 1998 va obrir, a Madrid, el restaurant Nodo, en què mescla la cuina mediterrània amb la japonesa, i des de fa sis anys és també el responsable de la cuina de Pandelujo. Durant les pròximes setmanes, però, Chicote es dedicarà a entrar a les cuines de molts altres restaurants -la majoria més assequibles per a qualsevol butxaca que no pas els seus- per identificar i corregir els problemes que estan conduint l'establiment a un tancament que sembla inevitable.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'objectiu del xef, doncs, serà ajudar alguns companys de professió que passin per mals moments, però des de bon principi ja deixa clar que no tindrà miraments: si un cuiner és un desastre ho dirà sense embuts, i si el plat que ha preparat és incomestible l'hi farà saber d'una manera clara i directa. No en va el programa que presentarà a partir d'avui (22.25) a La Sexta es diu Pesadilla en la cocina : el malson ja hi serà abans de la seva arribada, però és possible que es torni encara més profund durant els dies en què Chicote sigui davant dels fogons de l'establiment. Això sí, la idea és que, un cop se'n vagi, la situació del restaurant millori notablement. "Tant és com sigui de cruel o radical", adverteix la cadena en un comunicat. I afegeix: "Tanta sinceritat, i en dosis tan grans, li comportarà més d'un maldecap" i provocarà "moments de tensió que amenaçaran d'engegar-ho tot a rodar".

Fins a l'últim detall

Chicote -que ja té experiència mediàtica com a presentador de diversos espais de Canal Cocina i com a col·laborador a Ràdio Nacional i al diari El País - no es conformarà només a corregir els aspectes purament gastronòmics del restaurant, sinó que assenyalarà qualsevol element que consideri millorable i perjudicial per a la bona salut de l'establiment, ja sigui la decoració, les habilitats dels cambrers o la relació entre els empleats a la cuina. En el primer episodi, per exemple, Chicote intentarà reconduir la preocupant pèrdua de clientela d'un restaurant de la localitat madrilenya de Pinto i identificarà com un dels principals problemes del local -més enllà de la seva qualitat culinària- els enfrontaments continus entre la parella propietària.

Pesadilla en la cocina és una adaptació del format britànic Kitchen nightmares , que Channel 4 va emetre del 2004 al 2009 i que va guanyar dos premis Bafta i un Emmy. El 2007 va creuar l'Atlàntic de la mà de la Fox, que demà n'estrena la seva sisena temporada. Tant la versió britànica com l'americana tenen com a mestre de cerimònies el xef escocès Gordon Ramsay.

stats