Política 25/02/2015

Colau: "Em consta que hi ha poders econòmics que em tenen por"

La líder de Barcelona en Comú assegura en una entrevista a l'ARA que la candidatura de l'esquerra alternativa té "moltes possibilitats de guanyar"

Ara
2 min

BarcelonaLa líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha defensat el potencial de la candidatura de l'esquerra alternativa a les eleccions municipals del maig, que aspira a discutir l'alcaldia a CiU. "Hi pot haver sorpreses. Tenim moltes possibilitats de guanyar, és una percepció que tinc a peu de carrer", ha expressat Colau en l'entrevista a l'ARA. Els pronòstics de bons resultats fan, segons Colau, que s'hagin començat a despertar inquietuds dels poders econòmics. "Em consta que hi ha poders econòmics que em tenen por. Hi ha alguna multinacional que ha expressat temors", ha afirmat la portaveu de la coalició. "Si [aquestes multinacionals] compleixen les regles del joc, no passarà res", ha afegit Colau, que diu que ha notat altres tipus de "pressió ambiental", com l'actitud de determinats mitjans de comunicació, des que aspira a l'alcaldia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau també ha subratllat que Barcelona en Comú ha nascut amb la voluntat de guanyar les eleccions a la capital catalana i que no s'ha plantejat la política de pactes. "No participarem de cap pacte que faci alcalde Trias, perquè el seu és un model antagònic del que defensa Barcelona en Comú, ha apuntat la portaveu de la candidatura, que espera completar el procés de primàries per ser oficialment alcaldable. Colau ha puntualitzat que "amb els partits del règim" segur que no hi pactarà. Ha recordat que aquests partits són els que han governat durant dècades i que han acumulat casos de corrupció, i s'ha referit a CiU, PP i PSC. Tanmateix, ha evitat referir-se a la política de pactes i possibles aliances posteriors a les municipals, i la seva possible relació amb els socialistes.

Colau, que a partir d'ara cobrarà un sou de Barcelona en Comú per dedicar-se en exclusiva a la candidatura, també s'ha pronunciat sobre el model turístic i ha proposat limitar el nombre de visitants de la ciutat i revertir els beneficis del turisme als veïns de Barcelona. L'activista ha qualificat de "menyspreu de la família cap a la ciutadania" la compareixença dels Pujol al Parlament. "Dir que Artur Mas no en sabia res [de l'activitat dels Pujol] és insultar la intel·ligència dels ciutadans", ha afirmat la líder de la coalició de l'esquerra alternativa.

stats