Política 20/08/2014

Forcadell avisa que s’haurà de trencar la legalitat espanyola

Josep Gudiol
2 min

BarcelonaLa presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va assegurar ahir que tot i considerar que la consulta serà legal perquè “es farà dins la legalitat catalana”, va avisar que “en algun moment o altre” del camí cap a la independència “s’haurà de trencar amb la legalitat espanyola”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Forcadell va reconèixer que si finalment no hi ha consulta caldria convocar unes eleccions plebiscitàries “tan aviat com sigui possible” per proclamar després la independència. Amb tot, la líder de l’ANC va declarar que “té molt clar” que els partits polítics favorables a la consulta i el Govern “deuen tenir un pla B” per si el 9-N no es vota. No obstant, va avisar que ara el que cal és “posar totes les condicions per fer el pla A, votar el 9-N”. Forcadell ho va aprofitar també per enviar un missatge al president de la Generalitat, Artur Mas, en assegurar que si no convoca la consulta “estarà incomplint” l’objectiu pel qual “es va presentar a les últimes eleccions”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forcadell va animar la ciutadania, un cop més, a participar en la V de l’11 de setembre i es va mostrar convençuda que l’èxit de la Diada farà possible la consulta del 9-N.

José Rosiñol, vicepresident segon de la plataforma espanyolista Societat Civil Catalana (SCC), va explicar ahir en una entrevista a RNE que unes eleccions plebiscitàries serien una convocatòria “amb un únic partit independentista, amb una simbologia i una bandera, l’estelada, que sembla la del partit i de tots els catalans”. “Un escenari -va assenyalar- que me’n recorda alguns de l’antic Teló d’Acer”. Rosiñol, a més, va vaticinar que un Govern liderat per ERC augmentaria “la imposició identitària, l’adoctrinament i la propaganda política”. “Això seria el pitjor per als catalans”, va sentenciar.

Societat Civil i un diputat de CiU

D’altra banda, el vicepresident de SCC va assegurar que havia tingut una conversa amb un diputat de CiU que li va confessar que “estava francament preocupat per com es podia gestionar el nivell de frustració post 9-N”, en cas que no s’arribés a celebrar, perquè “s’ha generat una expectativa” basada en “premisses falses”. Rosiñol va afegir: “Han jugat amb foc. Han creat una expectativa i han confós la població amb una cultura democràtica pèssima”.

stats