DRET A DECIDIR
Política 24/02/2013

Mas demana fer pinya a CDC enfront del "joc brut" de l'Estat

Jordi Pujol veu irreversible el procés i crida a no tenir por

Roger Mateos
2 min
Artur Mas està convençut que darrere de la pluja d'informacions sobre irregularitats hi ha la mà negra de l'Estat.

Cerdanyola Del VallèsDavant dels intents de "desestabilització" per fer descarrilar el procés sobiranista, unitat interna i ni un pas enrere en el camí cap a l'estat propi. Aquest va ser el missatge que van transmetre ahir tant Artur Mas com l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol davant del consell nacional de CDC. La reunió arribava en un moment de certa angoixa entre els quadres convergents, desconcertats pel fet que en les últimes setmanes l'agenda pública estigui gairebé monopolitzada pels casos de presumpta corrupció i el debat sobiranista hagi passat a un segon pla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas va donar per fet que, mentre Catalunya continuï posant la proa a l'emancipació nacional, els poders fàctics espanyols no deixaran de posar "traves" i escampar dubtes i desconfiança cap als partits que empenyen el procés. La recepta per fer front al "joc brut" de l'Estat ha de ser, segons va dir, "fer pinya", no arronsar-se i demostrar que res no farà defallir la voluntat sobiranista del poble català: "No ens tombaran", va resumir.

La lluita, però, és desigual. "Nosaltres no tenim centrals d'intel·ligència, ni unitats especials de la policia que fan informes fantasma, ni agències tributàries amb tota la informació, ni fiscals que filtren secrets de sumaris, ni mitjans de comunicació que intoxiquen més que no informen", va admetre, fent un reguitzell d'al·lusions a l'incessant flux de notícies que esquitxen dirigents de CiU.

Enmig d'aquest clima de sospites sobre irregularitats, va demanar als seus una conducta "exemplar" i va suggerir que tots els que hagin comès algun "error", o bé considerin que aferrar-se al càrrec pot portar més problemes que solucions, deixin les seves responsabilitats fins que la justícia es pronunciï. Però, segons Mas, tampoc cal claudicar tot just començar si no hi ha hagut cap comportament il·lícit. Tirar la tovallola davant del primer atac interessat seria fer el "babau", va apuntar.

Pujol fa costat a Mas

A porta tancada, també va prendre la paraula Jordi Pujol, que d'ençà de l'aparició d'informacions en cadena que vinculen presumptament alguns dels seus fills en tèrbols negocis ha rebaixat el nombre de les seves intervencions públiques. Segons fonts presents a la reunió consultades per l'ARA, Pujol va llançar un missatge inequívoc als consellers nacionals convergents que puguin sentir cert tremolor de cames enfront de l'ofensiva de l'Estat contra les aspiracions catalanes. "No tingueu por", els va dir.

Pujol va animar els assistents a seguir treballant en la mateixa direcció, sent conscients que els atacs no remetran. Va recordar que, ja en la seva època de president, CiU estava en el punt de mira, però se'n va sortir. Amb l'aposta de Mas pel dret a decidir, aquest setge s'està intensificant, però, segons Pujol, "no hi ha marxa enrere" i, per tant, cal "fer costat" al lideratge de Mas. La sobirania plena és una qüestió de "supervivència", va reblar Mas.

stats