Política 09/11/2013

El PSOE andalús vol debatre el futur català a la conferència

M.e.q.
1 min
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Madrid.Una de freda i una de calenta. La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, es va alinear ahir amb les tesis d'Alfredo Pérez Rubalcaba sobre la necessitat de retardar tant com sigui possible la convocatòria de primàries per buscar un nou lideratge en el partit, però en canvi no va sucumbir als seus desitjos d'aparcar el debat sobre el model territorial de la conferència política d'aquest cap de setmana amb l'excusa que la posició socialista es va resoldre amb la Declaració de Granada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la SER, l'emergent líder andalusa va tornar a demostrar que vol marcar el pas dins el PSOE i en el camp de la política estatal. Vol que avui i demà es parli del procés sobiranista català en el si del PSOE per deixar clara "la unitat d'Espanya". Díaz, que avui té un paper destacat en l'acte inaugural de la conferència, manté que si es fa una reforma de la Constitució s'ha de fer sense "privilegis" per a cap territori i garantint "la igualtat entre tots els ciutadans".

Sense candidats

La direcció actual del PSOE ha repetit, per activa i per passiva, que no vol que ni el debat territorial ni el de la data de les primàries eclipsin el conclave, però el repte és complicat. El que sí que sembla que s'assegurarà Rubalcaba és que cap dels possibles candidats faci el pas aquest cap de setmana i anunciï la seva candidatura. L'objectiu oficial del PSOE és tornar a connectar amb l'esquerra amb un projecte "més vermell, més morat i més verd".

stats