Efímers 23/12/2014

“El premi és una ajuda: a casa som sis i estem a l’atur”

Martí Gelabert
3 min

BarcelonaL’administració del Centre Comercial Diagonal Mar de Barcelona, la Loteria 1x2, va repartir fins a 90 sèries d’un dels cinquens premis de la rifa de Nadal, corresponent al número 52.028. Cada un dóna una recompensa de 60.000 euros cada sèrie, és a dir, 6.000 euros cada dècim.

La Carmen Perea va ser una de les afortunades i la primera a arribar a l’establiment per celebrar-ho, acompanyada de la seva filla Lídia. “Estàvem histèriques. Hem estat tot el matí mirant el sorteig amb l’anís i les pastes”, va explicar.

La Carmen va explicar emocionada que repartirà el premi amb els seus germans. Ella és una de les moltes persones afectades per la crisi, i no té feina. Per això mateix s’anava adonant, a mesura que digeria la seva felicitat, que el premi serà una molt bona ajuda: “Tenim una mala situació a casa, perquè som sis i estem a l’atur”.

Mentrestant uns quants curiosos es miraven l’escena i des de les escales mecàniques es deixava sentir alguna felicitació i aplaudiments.

Una responsable de l’administració, la Valeria Álvarez, va detallar que van repartir 90 sèries, la majoria entre la gent del barri i compradors i venedors del centre comercial. En aquest sentit, ni cap penya ni cap bar havia comprat participacions del número, amb excepció de 200 dècims per a una empresa de la zona i de la qual no va facilitar el nom.

La Valeria es va mostrar tan satisfeta com els afortunats, ja que és el primer cop que reparteix un premi de la rifa de Nadal -fa un temps van celebrar el premi d’una primitiva-. “Estic gairebé més contenta que ells”, assegurava fent broma mentre la Carmen i la seva família s’abraçaven per a la foto.

“Tinc la pell de gallina de l’emoció i he perdut la veu de tant cridar”, va dir. Amb la il·lusió que correspon després d’haver venut uns dels premis, la Valeria Álvarez va assegurar que a la tarda ho celebraria amb una ampolla de cava.

Després que els nens cantessin el seu número, i que s’anunciés que l’administració del centre comercial havia repartit tantes sèries, l’afluència a l’establiment va anar en augment. Moltes famílies van aprofitar per ser els primers a comprar números per al sorteig del Nen en aquesta administració que ja havia repartit sort buscant la mateixa fortuna que la Carmen.

Del número 52.028 se’n van vendre també 15 sèries a Vilanova i la Geltrú, on l’administració número sis de la rambla Josep Tomàs Ventosa va repartir 600.000 euros , i dues sèries a Sort, a l’administració de la Bruixa d’Or, que va repartir 120.000 euros. A més a més, el número també es va vendre a Madrid, Cantàbria, Jaén i Múrcia.

Els altres cinquens premis

El primer dels vuit cinquens premis, el 46.984, va caure de manera íntegra a Madrid, a l’estació d’Atocha. El tercer cinquè, el número 98.538, es va quedar a Calataiud (Saragossa), ja que una administració n’havia venut les 160 sèries. Una administració de Cervera també va vendre 32 sèries del número 74.012. D’altra banda, a Eivissa, Badajoz i Terol va caure un altre cinquè premi, el número 91.363.

Sort també va repetir amb el sisè cinquè premi que es repartia, ja que havia venut una sèrie del 60.090. Per la seva banda, el 67.924 va tocar a Mataró, Gelida i Viladecans. En el primer cas, es van vendre 34 sèries a l’administració Riera Major, mentre que a les altres poblacions se’n van vendre tres i una, respectivament.

stats