Efímers 17/05/2015

El PSOE exhibeix múscul omplint el feu històric del PP valencià

Salvador Almenar
2 min
Sánchez va donar suport al candidat del PSPV, Ximo Puig, en una plaça de toros de València plena.

ValènciaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va demanar ahir als ciutadans que volen un canvi polític i que “aposten per la política neta” que el 24-M votin socialisme per fer fora de governs autonòmics i ajuntaments un PP “esgotat i assetjat per la corrupció”. Un missatge que de manera calculada va llançar precisament a València, on els populars que ara lidera Alberto Fabra han vist com els tribunals condicionaven la seva agenda política durant els últims quatre anys.

A falta de saber si diumenge que ve es farà realitat la victòria socialista que va pronosticar Sánchez, el fet de mobilitzar ahir quasi 13.000 persones va suposar, almenys, una victòria moral per al PSOE i, més concretament, per als socialistes valencians, que es van atrevir amb la plaça de toros de València, l’escenari habitual dels mítings del PP, un espai que dijous rebrà la visita de Mariano Rajoy.

Però aquest míting no només era important per al PSPV i per al seu candidat a la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que aspira a convertir-se en el successor de Fabra, sinó també per a Pedro Sánchez, que va triar la capital del Túria per fer l’acte més gran de tota la campanya. La raó d’aquesta decisió és que el líder socialista sap que aquesta és la plaça on se la juga diumenge que ve, ja que el País Valencià és la més important de les autonomies que podrien canviar de color polític el 24-M. Ara mateix sembla difícil que el PP perdi Madrid.

Que el PSPV obtingués la presidència de la Generalitat després de 20 anys de governs del PP -malgrat que fins i tot podria empitjorar els resultats del 2011- seria una molt bona notícia per a Pedro Sánchez. El secretari general es presentaria a les primàries de juliol per ser el candidat del PSOE a la Moncloa amb l’aval d’haver recuperat un territori com el País Valencià. Per tot el que ell s’hi juga, Sánchez va demanar als socialistes valencians un “últim esforç”, no només per fer Ximo Puig president sinó també per posar la primera pedra del “gran canvi que necessita Espanya”.

stats