Ara Premium 20/07/2014

‘La Riera’ va a judici abans d’agafar vacances

La cinquena temporada de la sèrie s’acaba avui amb un capítol especial de ‘prime time’

Albert Castellví Roca
3 min
La tensió amorosa entre el Sergi -que fa una setmana es va casar amb la Cristina, amb qui espera un fill- i la Maribel -que està a punt de marxar a Washington amb l’Alfons-és un dels conflictes que ha de resoldre l’últim capítol de la cinquena temporada de La Riera.

BarcelonaDesprés d’una temporada intensíssima, amb xantatges, assassinats, casaments, infidelitats i moviments empresarials inesperats, els personatges de La Riera estan a punt de començar unes merescudes vacances. Però abans encara els espera un últim obstacle: el judici de la Mercè. La matriarca de la família Guitart-Riera s’asseurà al banc dels acusats després que un dels seus fills, el Lluís, la denunciés per la mort del seu marit, a qui va deixar que s’ofegués a la piscina de casa seva ara fa quatre anys. Tot i que aquesta setmana la Mercè ha deixat entreveure que assumeix la seva culpa i que està disposada a pagar pel que va fer, el Sergi i l’Ernest, també fills seus, no la volen veure entre reixes i han demanat a un sicari que “desactivi” el testimoni clau del cas, però la situació se’ls ha escapat de les mans.

Aquesta trama centrarà el capítol final de la cinquena temporada, que TV3 emetrà avui a les 22.35 i que durarà una hora i quart. Però, segons ha explicat a l’ARA el director de La Riera, Esteve Rovira, aquest episodi tancarà tots els fronts que s’han anat obrint durant els últims dies, especialment el “gran enigma” que s’ha generat després que el Sergi i la Maribel s’hagin vist abocats a col·laborar per dissenyar un menú. Ella està a punt de marxar a Washington, i la Cristina, embarassada del Sergi -amb qui es va casar fa només una setmana-, tem que tot plegat desemboqui en una nova aventura com la que els dos xefs ja van tenir abans que la Maribel se n’anés de Sant Climent per primer cop.

“Serà un capítol molt sorprenent per a l’espectador, farà uns girs que sorprendran”, promet Rovira, i afegeix: “Hi haurà una mica de tot: acabarà com el rosari de l’aurora per a aquells que s’ho mereixin, però els que es mereixen un final més positiu també el tindran”. Segons ell, aquest episodi busca “que l’espectador es pregunti per què un personatge està fent això o allò, i que arribi a les seves conclusions”. “Si l’espectador sap llegir entre línies, el final és prou clar, però no ho donem tot mastegadet”, continua.

Incorporacions al setembre

La temporada que s’acaba avui ha obtingut -abans que s’emeti l’últim episodi- una mitjana de 457.000 espectadors i un 23,9% de quota de pantalla. La sèrie, doncs, no podrà repetir els grans registres de l’any passat, però de totes maneres Esteve Rovira en fa un balanç “excel·lent, totalment positiu”, i recorda que molts dies s’han situat “entre el 24% i el 28%” de share, sense tenir en compte la redifusió de la nit al 33 ni les reproduccions de capítols de la sèrie a través d’internet, que segons TV3 se situen en 570.000 mensuals. De fet, La Riera sol ser, cada mes, el segon programa més consumit a través del 3alacarta, per darrere dels TN.

Malgrat aquesta satisfacció pels resultats obtinguts, els responsables de la sèrie ja busquen la manera de donar-hi un nou impuls de cara a la temporada que ve, que s’estrenarà l’1 de setembre i que ja s’ha començat a rodar. “Hi haurà una revolució a la cuina, amb nous personatges que donaran molt de joc i d’altres que agafaran més protagonisme, com la Tilda. I també hi haurà incorporacions a la Barra del Port”, explica el director de la sèrie.

D’altra banda, malgrat que el to general de la sèrie continuarà sent el drama, també hi haurà algunes variacions en aquest sentit: “Tindrem alguna trama de thriller i també pretenem que la comèdia lleugera hi tingui certa presència, amb situacions simpàtiques que faran somriure els espectadors”, explica Rovira.

Final el 2015?

L’estiu passat, el director de la sèrie estava convençut que La Riera s’acabaria avui, però des de principis d’aquest any ja es va apuntar la possibilitat de renovar-la per a una sisena temporada, cosa que es va concretar al juny. Aquest inesperat -i “satisfactori”- canvi de plantejament fa que Rovira no s’atreveixi ara a pronosticar si la sèrie s’acabarà d’aquí un any o encara continuarà. “A priori la pròxima temporada serà l’última, és el que ha dit la cadena, però si jo fos directiu de TV3 i a mitja temporada veiés que estem fent un 28%, m’ho replantejaria”, adverteix. Amb tot, és conscient que allargar gaire més aquesta sèrie, que es va estrenar el gener del 2010, no serà fàcil. “Necessitaríem un gran revulsiu”, sentencia.

stats