Efímers 24/04/2016

‘El nazi de Siurana’ triomfa a Tarragona i Puigdemont a Girona

Xavi Serra
2 min
A Girona la pluja va aigualir una diada que va començar amb sol radiant.

BarcelonaCarles Puigdemont va ser ahir el gran protagonista entre els títols d’autors locals més venuts per Sant Jordi a Girona. Les diferents biografies del president de la Generalitat que s’han publicat i el seu recull d’articles Cata... què? van ser alguns dels llibres que més exemplars van despatxar a la capital gironina, on la pluja va fer acte de presència des de primera hora de la tarda i va aigualir parcialment la diada. També es va vendre molt La filla de la neu, de Núria Esponellà, i el nou llibre gastronòmic dels germans Roca, Cuina amb Joan Roca a baixa temperatura. Pel que fa a les vendes generals, a Girona es van repetir els dos grans noms de la jornada a Catalunya: Víctor Amela, amb La filla del capità Groc, i Empar Moliner i el seu recull de relats Tot això ho faig perquè tinc molta por.

El nazi de Siurana, de Toni Orensanz, sobre un oficial de les SS que va viure 40 anys tranquil·lament al Priorat, va ser ahir el llibre d’un autor local més venut a les comarques tarragonines. A la ciutat de Tarragona també va despuntar Tots els racons de la Part Alta, de l’aquarel·lista Fermí Carré, i a Reus la novel·la de Marta Magrinyà La força del vent. Segons el president del Gremi de Llibreters de Tarragona, el ritme de vendes va ser com el de l’any passat fins que va caure un ruixat a les set de la tarda que va obligar a desmuntar les parades. En clau no local, els autors més venuts van ser un altre cop Víctor Amela i Empar Moliner, però també van fer-se un lloc en les llistes de més venuts Flàvia Company i Lluís Foix.

Pel que fa a Lleida, on aquest any s’havien publicat entorn de 450 novetats d’autors locals, els més venuts van ser L’aniversari, d’Imma Monsó; L’assassí que llegia Vidal Vidal, de Miquel Àngel Estradé, i Li deien pare, de Carles Porta. I entre els més venuts en nombres absoluts van aparèixer novament els noms de Víctor Amela i Empar Moliner.

stats