Publicitat
Publicitat

SANITAT

Els atacs a Romero acaben amb el conseller Rodríguez

Tant d’anar el càntir a la font, arriba que es trenca. El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, va cessar ahir el conseller de sanitat, Javier Rodríguez, l’endemà que tornés a fer unes polèmiques declaracions sobre el cas de Teresa Romero, l’auxiliar d’infermeria contagiada d’Ebola a l’Hospital Carlos III de Madrid després d’atendre els religiosos repatriats pel govern espanyol.

Dies després que el cas Gürtel acabés amb la ministra de Sanitat, Ana Mato, i d’unes quantes setmanes en què Rodríguez semblava més fora que dins de l’executiu madrileny, la curació de Romero i la imposició d’un estricte silenci mediàtic feien pensar que el conseller podria mantenir el càrrec. Fa dos dies, però, no va poder evitar tornar a dir-hi la seva i va treure pit per afirmar que si ell “ho hagués fet tan malament” en la gestió de la crisi de l’Ebola, Teresa Romero “no estaria parlant”. Unes paraules que van provocar que fos realment difícil per a González retenir-lo, i ahir va reclamar-li la dimissió. Això sí, li va agrair la seva “magnífica gestió”, malgrat que feia menys d’un any que estava al càrrec. Rodríguez va prendre possessió el 28 de gener, quan va substituir Javier Fernández-Lasquetty, un altre polèmic conseller de Sanitat que va dimitir després que la justícia tombés el seu pla estrella: la privatització de sis hospitals públics. Rodríguez va destacar des del primer dia que es va conèixer la infecció de Romero com un dels portaveus del PP més bel·ligerants amb una malalta que es debatia a l’hospital entre la vida i la mort, amb unes sortides de to que fins i tot van generar crítiques entre els seus companys de partit.

Un mes de la carta que va enviar

Rodríguez va insinuar que Romero havia mentit quan va defensar que, en les seves trucades per advertir que es trobava malament, havia afirmat des del primer moment que havia atès pacients d’Ebola. De fet, va trigar a ser aïllada, un fet que va produir contactes d’alt risc innecessaris. El conseller va assegurar llavors que l’auxiliar d’infermeria “no devia estar tan malament si va anar a la perruqueria” -les tres perruqueres que treballaven a l’establiment on l’havien depilat van haver de ser ingressades-. També va afegir que “no cal un màster per aprendre a posar-se l’equip protector” de l’Ebola. Davant de les primeres crítiques, encara va treure més pit i va arribar a dir que si calia dimitir ho faria encantat perquè era metge de professió i tenia “la vida resolta”. El president González el va renyar públicament el 10 d’octubre passat per unes declaracions poc “afortunades”. Quatre dies després, l’encara conseller Rodríguez va escriure una carta per demanar disculpes a Teresa Romero i al seu marit, Javier Limón. Gairebé un mes després, s’ha vist obligat a plegar.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT