Societat 24/09/2013

Els dècims de la grossa de Cap d'Any, a la venda des d'avui

El Govern inicia la distribució dels bitllets del sorteig als comerços del país. A Barcelona es començaran a comercialitzar a partir de dimecres

Joan Serra
2 min
L'alegria pels premis del sorteig de Nadal es repetirà ara amb la rifa de Cap d'Any.

BarcelonaEsprint del Govern i els comerciants per fer possible la nova rifa nadalenca. La conselleria d'Economia ha confirmat a l'ARA que a partir d'avui es posaran a la venda els dècims de la grossa de Cap d'Any, el nou sorteig promogut per la Generalitat per al 31 de desembre, que hauria de permetre incrementar la capacitat de recaptació de l'administració. Complementària a la rifa de Nadal que promou l'Estat, la iniciativa catalana va dotar-se ahir d'empara jurídica amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) de les característiques del sorteig. El preu dels dècims, com es va detallar a l'agost, serà de cinc euros, i s'emetran 30 sèries de 100.000 números. El percentatge destinat a pagar els premis serà del 69,60% de l'import. La resta de la recaptació obtinguda es vehicularà a programes socials, vinculats a l'atenció a la infància.

El tràmit de publicació de les característiques del sorteig al DOGC també ha permès desencallar la comercialització dels bitllets. Portaveus d'Economia van detallar ahir que s'ha iniciat la distribució dels dècims a associacions de comerciants i detallistes, cosa que permetrà que des d'aquest dimarts, en diversos punts de la geografia catalana, es puguin vendre participacions de la nova rifa catalana. A Barcelona aquest fet es concretarà dimecres, perquè avui és jornada festiva de la Mercè. A banda dels comerços, a partir d'aquesta setmana també es podran adquirir dècims a la seu de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat (EAJA), ubicada a la Via Laietana de Barcelona. Economia ultima ara la campanya de difusió de la grossa de Cap d'Any mentre es negocia l'ampliació de la xarxa de comercialització. Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, va apuntar ahir que la xifra de comerços adherits és de 25.000 establiments, que se sumen als 2.300 punts de venda habituals de Loteries de Catalunya.

El DOGC va publicar ahir una altra resolució vinculada als sortejos de loteria. Es tracta de les característiques d'una nova sèrie de bitllets de Loto Ràpid denominada Nadal, que l'any passat es van comercialitzar a un preu de tres euros i que aquest any es vendran a cinc.

stats