Efímers 28/10/2014

Can Batlló: comença la transformació d'un espai referent en gestió ciutadana

L'Ajuntament anuncia que les obres de la primera promoció d'habitatge públic començaran aquesta tardor. També s'hi instal·laran les oficines d'Habitat Urbà i l'Escola de Mitjans Audiovisuals

Núria Martínez
2 min

BarcelonaFa quinze dies, la Generalitat va vendre a l'Ajuntament de Barcelona per 30 milions d'euros dos immobles situats al recinte fabril de Can Batlló -al barri de Sants- i els antics jutjats de Via Laietana. D'aquesta manera, la Generalitat buscava saldar l'elevat deute -142 milions- que manté amb l'Ajuntament mitjançant la dació amb pagament. Avui dimarts l'Ajuntament ha explicat que ha començat a enderrocar diverses naus industrials del recinte fabril per poder iniciar la urbanització d'habitatge públic. A l'interior de la nau també s'hi instal·laran les oficines municipals d'Habitat Urbà i l'Escola de Mitjans Audiovisuals.

Així ho han explicat des del Bloc 8 de l'emblemàtic recinte l'alcalde, Xavier Trias, el tinent d'alcalde d'Habitat Urbà, Antoni Vives i el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, en una roda de premsa marcada per la nova publicació d' 'El Mundo'. El diari no només es reafirma amb la informació publicada dilluns sinó que aquest dimarts publica en portada el número de compte en què –sempre segons la versió del diari– hi havia els 12,9 milions d'euros que van ser transferits a Andorra el febrer del 2013. Trias ha tornat a negar-ho taxativament i ha anunciat l'ampliació de la querella.

L'alcalde ha explicat que les obres de la primera promoció d'habitatge públic començaran aquesta tardor. Es tracta dels 26 habitatges -que disposen d'un pressupost de 4,2 milions d'euros i un termini d'execució d'obres de 19 mesos- destinats als afectats urbanístics. Al segon trimestre del 2015 està previst l'inici de les obres d'una nova promoció, amb 26 habitatges més. Pel que fa als enderrocaments d'aquest recinte de 150.000 metres quadrats, Vives ha explicat que la primera fase s'està fent de forma "selectiva". Algunes naus respectaran la seva estructura original en ser patrimoni de Barcelona. A dia d'avui ja s'han enderrocat 21.505 metres quadrats sobre un total previst de 47.613.

El regidor de Sants-Montjuïc també ha detallat que Can Batlló es reestructurarà per integrar-se al barri de la Bordeta, amb tota una trama de camins accessibles i mobiliari urbà. Pel que fa a la nova ubicació de les oficines d'Habitat Urbà, l'Ajuntament ha explicat que tindrà una superfície de 21.830 metres quadrats i que caldrà invertir 40 milions d'euros per a la seva rehabilitació.

stats