Ara Premium 18/07/2014

La ficció s’apodera de TV3 a l’estiu

Sèries i reposicions ocuparan des de dilluns l’espai d’‘Els matins’, ‘Divendres’ i ‘El gran dictat’

Albert Castellví Roca
3 min
La Lucía Peña (Raquel Espada) i el Ricardo Muñoz (Fernando Tato) són els grans protagonistes d’El Faro, la principal novetat de TV3 per a l’estiu.

BarcelonaEls programes diaris de TV3 s’emeten avui per última vegada abans d’iniciar les vacances d’estiu. Els matins, Divendres i El gran dictat quedaran apartats de la graella durant sis setmanes, per reaparèixer el dilluns 1 de setembre. Per la seva banda, La Riera també abandona avui la seva franja habitual, però encara li quedarà un últim capítol per tancar la temporada, que s’emetrà diumenge en prime time.

A partir de dilluns, les grans protagonistes de la graella de la televisió pública seran les sèries, tant reposicions com novetats, que ompliran pràcticament tota la franja de tarda i també la primera hora del matí. A més, també es recuperaran altres formats emesos anteriorment per TV3.

La franja informativa habitual d’ Els matins quedarà coberta, fins a finals d’agost, per una connexió amb el canal 3/24 que s’allargarà fins a les 10.45, quan començarà l’emissió de La sagrada família. La sèrie de Dagoll Dagom ja ha sigut un recurs habitual de la cadena durant els últims estius, però en aquest cas debuta en la franja matinal. A partir de les 11.40 s’oferiran cada dia dues entregues del programa Afers exteriors, tot i que no correspondran a l’última etapa, emesa aquesta primavera, sinó a temporades anteriors. Catalunya des de l’aire i GR Pirineus ompliran la resta del matí fins a les 14.00, quan començarà, com sempre, el Telenotícies comarques.

Després del TN migdia arribarà la principal novetat de TV3 per a aquesta temporada d’estiu: la sèrie El Faro, cruïlla de camins. Coproduïda per dotze canals autonòmics d’arreu de l’Estat -alguns dels quals ja l’han emès durant aquesta temporada-, la ficció gira a l’entorn de dues famílies enfrontades: els Peña, que tenen un bar, El Faro, i els Muñoz, que són propietaris d’una gran empresa que vol comprar l’establiment. Enmig d’aquest conflicte, la Lucía, filla dels Peña, amb vocació d’actriu i poques ganes de mantenir el negoci familiar, s’enamora del Ricardo, hereu de la família Muñoz.

Cada tarda s’emetrà un capítol d’aquesta nova producció, que precedirà el gran clàssic estiuenc de TV3, Plats bruts, del qual s’oferiran dos episodis diaris a les 16.35. Una hora més tard arribarà el torn d’una altra sèrie antiga de la cadena, Temps de silenci, i el bloc de ficció es tancarà, a partir de les 18.40, amb la francesa Boulevard du Palais. Es tracta d’una sèrie policíaca que acumula 16 temporades a France 2 i que segueix les investigacions d’una jove jutge i d’un inspector de policia molt experimentat que es veuen obligats a col·laborar malgrat que la relació entre ells és tensa.

Abans del Telenotícies vespre encara hi haurà temps per recuperar reportatges de l’ Espai Terra i per reemetre el programa de cuina Menú cap de setmana. Pel que fa al prime time,hi predominarà el cinema, tot i que amb algunes excepcions (vegeu la taula adjunta). La més destacada serà l’estrena, els dilluns, de la sèrie Amb C majúscula, que TV3 traurà del calaix on ha estat guardada durant les dues últimes temporades. Emesa als Estats Units per Showtime entre el 2010 i el 2013, la ficció barreja el drama i la comèdia per mostrar com canvia el dia a dia d’una dona de mitjana edat quan li diagnostiquen un càncer.

Josep Cuní comença vacances i Ruth Jiménez s’acomiada

8TV també tanca avui la temporada regular, amb l’última edició de 8 al dia presentada per Josep Cuní, que tornarà al setembre per iniciar el seu quart curs a la cadena privada. Fins llavors l’espai es mantindrà en antena, però amb el format que té habitualment durant els caps de setmana, és a dir, de mitja hora de durada i a partir de les 21.00. Ruth Jiménez també presentarà avui l’últim Migdia, que s’acomiada definitivament després de dues temporades, mentre que l’ Arucitys d’Alfons Arús ja fa dies que ofereix resums dels millors moments dels últims mesos.

Per cobrir aquestes baixes estivals, la cadena del Grupo Godó ampliarà l’oferta de cinema i sèries. De fet, aquesta setmana ja va reincorporar a la graella de tarda Gata salvaje i Diagnòstic: assassinat.

stats