previsions 04/07/2021

Queden dos dies més de calor intensa

A partir de dimecres la temperatura tendirà a baixar i reapareixeran les tronades a l'interior

2 min
La sortida de sol d'avui des de Tavèrnoles
Escolta aquí la previsió del temps

La calor intensa s'ha fet notar avui sobretot a les comarques de l'oest i del terç sud del Principat. S'ha arribat (en ºC) als:

  • 36 a Aldover
  • 36 a l'Ametlla de Mar
  • 35 a Falset
  • 35 a Aitona
  • 34 a Riudecanyes
  • 34 a Artés
  • 33 a Castellbisbal
  • 33 a Organyà

En canvi, al nord-est el vent de component marítim ha frenat l'ascens del termòmetre, i hi han sovintejat els valors de 25 a 30 ºC. Amb el pas de les hores, s'ha anat imposant el vent de llevant a bona part del territori. Aquest vent entrava de manera sobtada i, en fer-ho, la temperatura baixava de cop i volta alhora que la humitat pujava ràpidament. A més, ha bufat amb cops forts i en alguns moments fins i tot s'arribava a aixecar la sorra de la platja.

A les Illes Balears també hi ha hagut una bona dosi d'ambient canicular. Marratxí ha sigut la població mallorquina que ha registrat la màxima més alta de l'illa, amb 37 ºC. Ara bé, el podi l'encapçala el País Valencià, amb els 41 ºC de Palma de Gandia i de Sumacàrcer i els 40 ºC de Manises o d'Alzira. Fins i tot a la mateixa ciutat de València s'han fregat els 40 ºC, fruit del vent de ponent que hi ha estat bufant fins a primera hora de la tarda.

La setmana començarà amb un temps molt tranquil. Tot i la presència d'alguns intervals de núvols baixos de bon matí en punts del litoral i prelitoral sud i de la Catalunya Central, aquest dilluns serà una jornada majoritàriament assolellada.

La temperatura pujarà a les comarques del nord-est i a Ponent, mentre que a la resta recularà. Els valors més elevats, de més de 35 ºC, s'assoliran a l'interior de les comarques de Girona, de València, d'Alacant i de l'illa de Mallorca, i a Ponent.

Dimarts el temps serà força semblant, amb sol i l'arribada de núvols alts per l'oest del país durant la tarda. També creixeran nuvolades al Pirineu que a la tarda podran deixar algun ruixat aïllat. La temperatura pujarà una mica més i a bona part del territori serà el dia més calorós de la setmana. Ara bé, a l'extrem nord-est i a la Vall d'Aran la calor començarà a afluixar.

Temperatura màxima prevista per dimarts

L'arribada d'un canvi de temps portarà un dimecres amb un temps més dinàmic. A la tarda els xàfecs i les tronades guanyaran terreny per l'interior. A més, la temperatura recularà de manera clara a l'interior, un descens que a la costa serà més lleuger. Aquesta calor més moderada es mantindrà la resta de la setmana.

stats