La méteo

La calor afluixarà una mica en un diumenge amb ruixats dispersos

El vent de tramuntana i mestral s'enfortirà als dos extrems del país

2 min
El cel estarà mig ennuvolat o cobert a moltes comarques.

El termòmetre va fer un pas endavant durant les hores centrals de dissabte, amb un ambient clarament més càlid que el de divendres en moltes comarques (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació). El cap de setmana llarg de Sant Joan va començar amb sol en molts punts, tot i que els núvols han guanyat terreny i dissabte a la tarda ja van descarregar alguns primers ruixats a la meitat nord, que s'han repetit en altres punts durant la matinada de diumenge. Avui els ruixats i les gotellades aniran a més en algunes comarques i la revetlla serà fresca i amb alguns ruixats dispersos de poca importància.

Diumenge: alguns canvis

L’entrada del mestral i de la tramuntana pels dos extrems del país provocarà vent de rebuf (de mar cap a terra) a la costa central. Això afavorirà l’augment dels intervals de núvols a les comarques de Barcelona i de Girona, així com en altres zones de la costa. I s’escaparan alguns ruixats o gotellades de caràcter molt dispers, sense descartar algun ruixat molt local entre el litoral barceloní i el tarragoní. Les temperatures baixaran en aquestes zones, amb calor molt continguda, mentre que com més al sud i més a Ponent més dominarà el sol, amb un ambient càlid i moltes màximes rondant els 30 °C.

El temps per la revetlla de Sant Joan

La calma dominarà en la majoria de comarques per poder gaudir de la revetlla a l’exterior. No obstant això, no es descarten restes d’algunes gotellades en punts de la costa i del prelitoral, tot i que serien poca cosa i de caràcter local. Tot plegat amb unes temperatures a ratlla, fins i tot massa fresques per a l’època de l'any.

Cap a mitjanit i a primera hora de la matinada els termòmetres es mouran al voltant dels 20 °C a la costa, entre els 14 °C i els 18 °C a l’interior i entre els 10 °C i els 15 °C a les poblacions pirinenques. En moltes comarques caldrà tenir a mà una rebeca o un jersei per continuar la festa.

Dilluns: ruixats residuals

Jornada festiva amb un temps que es mantindrà insegur en algunes comarques, encara amb risc d'alguna gotellada a la costa durant la matinada i d'algun ruixat de tarda a la meitat nord, ben poca cosa, en principi. A la resta dominarà el sol, amb el permís del pas d'algunes bandes de núvols alts i amb una temperatura que pujarà una mica, especialment a la costa i a la meitat est, tot i que encara es mantindrà lluny de les calorades que hem tingut al juny en aquests últims anys.

Balanç de l'inici del cap de setmana

Dissabte el mercuri es va disparar en molts indrets, amb 34 °C a Aldover (Baix Ebre), 33 °C a Riudecanyes (Baix Camp) o 32 °C a Benissanet (Ribera d'Ebre). A més, a partir del migdia van descarregar alguns ruixats febles que van deixar fins a 1 l/m² al Pantà de Darnius (Alt Empordà) i a Molló (Ripollès), i que s'han repetit durant la matinada de diumenge i han deixat 3 l/m² a Badalona, 1 a Barcelona i Olot (Garrotxa) i algunes dècimes de litre en comarques com el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

stats