previsions 08/06/2021

La méteo: calor avançada però no extrema

Demà reapareixeran les tempestes de tarda al Pirineu i divendres els ruixats afectaran més comarques

2 min

BarcelonaAvui la calor ja ha sigut plenament d'estiu en general. D'entre les màximes més altes destaquen els 34 graus del Pantà de Riba-roja, els 33 de Seròs i de Batea, els 32 de Lleida, o els 31,5 de Tortosa i a Girona. La mitjana de les màximes per al conjunt de Catalunya ha arribat fins als 26,5 graus, la més alta de l'any fins ara, superant els 26,2 graus del dissabte 29 de maig. Com estava previst les úniques tempestes del dia s'han format al País Valencià. Ahir les tronades van arribar a descarregar 22 l/m² a Castellà de n'Hug, 17 a Sant Hilari Sacalm, 17 a Anglès, 15 a la Vall de Bianya, 13 a Ripoll i 10 a Olot.

Demà també farà sol, però en aquest cas sí que tornarà a haver-hi tempestes de tarda al Pirineu, al Prepirineu i en punts de la Catalunya Central i comarques interiors de Girona. La temperatura seguirà pujant, no de manera tan decidida com avui, però les màximes encara s'enfilaran un punt més que avui en moltes comarques interiors i prelitorals.

Temperatura màxima prevista per demà.

La resta de la setmana continuarà aquest ambient clarament ja d'estiu. Divendres el termòmetre pot recular una mica a Ponent, però el cap de setmana seguirà fent una calor molt similar a la que tinguem avui. Cal deixar clar que aquesta setmana no hi haurà temperatures extremes i insuportables, però sí calor de ple estiu avançada.

Dijous tornaran a aparèixer algunes tempestes de tarda, sobretot al Pirineu i Prepirineu, i de cara a divendres els ruixats podrien fins i tot estendre's per més comarques interiors o fins i tot punts del prelitoral i de la costa. Entre divendres a la tarda i dissabte al matí serà quan hi haurà més risc de xàfecs sobtats, tot i que segurament dissabte i diumenge seguiran apareixent ruixats de tarda al voltant del Pirineu.

Aquesta setmana farà poc vent, i això, sumat al fet que hi haurà molta insolació, provocarà que la temperatura del mar segueixi pujant. A hores d'ara ja supera els 20 graus en molts punts de la costa i, després d'un maig en què el mar va estar fred, ara la temperatura de l'aigua ja és superior a la mitjana.

Probabilitat en tant per cent que divendres arribi a ploure en algun moment del dia.
stats