previsions 21/04/2022

La méteo: la pluja tornarà per Sant Jordi, però sense tant de protagonisme

Aquesta tarda deixarà de ploure, però dissabte arribarà una nova pertorbació que provocarà alguns ruixats i vent

3 min

BarcelonaDijous de pluja insistent en moltes comarques de la meitat est, on en alguns casos s'han recollit registres dels més importants d'aquest any fins ara. Avui les comarques més regades han sigut les que la pluja va esquivar ahir. D'entre les precipitacions més abundants d'aquest dijous fins a les 16.30 h destaquen (en l/m²):

  • Fogars de Montclús, 56
  • Vilanova del Vallès, 45
  • Cabrils, 38
  • Arenys de Mar, 37
  • Sabadell, 36
  • Dosrius, 36
  • Palafrugell, 33
  • La Bisbal d'Empordà, 32
  • Malgrat de Mar, 30
  • Granollers, 29
  • Badalona, 17
  • Igualada, 16
  • Girona, 16
  • Barcelona, 14

Pluges molt benvingudes en sectors que no han sigut fins ara els més beneficiats per la majoria de situacions de precipitació d'aquesta primavera. La sequera se segueix apagant. Ahir les tempestes més fortes van descarregar al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre i també en punts del Garraf, on fins i tot va caure pedra. Destaquen els fins a 80 l/m² de punts de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, tot i que segurament en punts del Camp de Tarragona va haver-hi acumulacions superiors.

A les cotes altes del Ripollès la neu ha acumulat més de 25 cm durant les últimes hores, però les dades dels sensors del Meteocat fan pensar que a la resta de la serralada per ara la nevada ha sigut bastant més tímida. A les parts altes del Montseny s'hi han acumulat fins a 6 cm de neu durant les últimes hores. Aquesta tarda l'ambient és força més fred que ahir en comarques centrals de Catalunya i a les Balears on la baixa segueix marcant el temps. En canvi, al País Valencià el termòmetre s'ha disparat fins a 10 graus més que ahir.

Diferència entre la temperatura d'avui a les 16.30 h i la d'ahir a la mateixa hora

Durant el vespre la tramuntana bufarà amb ganes entre Mallorca i Menorca. Demà el dia començarà amb molt de sol, però amb el pas de les hores els núvols prims aniran en augment. Al migdia la temperatura pujarà força més que avui. En alguns punts de l'Empordà les màximes seran fins a 7 o 8 graus més altes que avui. El vent de garbí començarà a bufar amb cops de fins a 50 km/h a la Costa Brava i en algunes comarques de Girona.

Per Sant Jordi el dia serà molt insegur. La pertorbació que arribarà la nit de divendres a dissabte no serà tan activa com la d'ahir i avui, però sí que comportarà un temps inestable de cara a dissabte. Els núvols més espessos i les precipitacions més abundants es concentraran en punts del Pirineu i Prepirineu, on a mesura que avanci el dia la cota de neu baixarà fins als 1.300 o 1.400 metres. A la resta la precipitació serà més puntual i intermitent, però la pluja també es farà present, tant al matí com a la tarda. On és més probable que plogui en diversos moments del dia és en comarques centrals, tant de la costa com de l'interior. En general seran pluges poc abundants. El vent serà l'altre protagonista de Sant Jordi. El garbí bufarà amb cops de més de 40 o 50 km/h en moltes comarques de Girona i en sectors més centrals, sobretot a la tarda. El vent i els núvols evitaran que la sensació tèrmica sigui plenament primaveral.

Diumenge farà més sol, però encara s'escaparan ruixats puntuals al terç nord de Catalunya. El vent bufarà més de ponent i afavorirà que al migdia l'ambient sigui més càlid. La setmana que ve començarà amb un temps força tranquil. De nit farà força fred per a l'època, però els migdies seran agradables. És probable que durant la segona part de la setmana que ve hi hagi noves situacions que afavoreixin ruixats. La pluja encara podria reaparèixer durant els últims dies del mes.

stats