previsions 11/05/2021

La méteo: les tempestes desapareixeran demà però tornaran divendres

Les pròximes nits seran fresques però demà el vent farà pujar el termòmetre al migdia

2 min

BarcelonaTarda de tempestes fortes en comarques del nord-est, els ruixats han començat a descarregar fort al voltant de la serra de l'Albera a mig matí, i amb el pas de la tarda han anat avançat cap a altres comarques de Girona, i fins i tot cap a punts del Maresme i del Vallès Oriental. Alguns dels ruixats han anat acompanyats de calamarsa.

D'entre les pluges més abundants fins a dos quarts de quatre de la tarda destaquen (en l/m2):

  • Pantà de Darnius - Boadella, 53
  • Torroella de Fluvià, 20
  • Vilobí d'Onyar, 20
  • La Bisbal d'Empordà, 16
  • Girona, 12
  • Torroella de Montgrí, 11
  • Sant Pere Pescador, 11

El vent també és d'un dels protagonistes del dia. Aquest matí ha arribat amb cops de fins a 82 km/h al Perelló, 76 a Mont-roig del Camp i 73 a Pontons. A primera hora de la tarda el vent també bufarà de forma sobtada a la costa central, amb ratxes de fins a 50 o 60 km/h. Tot plegat provocarà que, malgrat les clarianes, la sensació tèrmica no sigui tan alta com podria esperar-se d'un dia de mitjans de maig.

Demà hi haurà més sol que núvols, però el dia seguirà sent bastant variable: creixeran nuvolades i fins i tot s'escaparan ruixats puntuals al Pirineu. Tot i que al matí farà més fresca que avui, l'entrada de vent de l'oest farà pujar el termòmetre al migdia.

Moltes màximes tornaran a superar els 20 ºC, però cal tenir en compte que en moltes comarques el vent seguirà deixant-se sentir amb ratxes de 30 o 40 km/h. Moltes nits de la resta de la setmana seran més fresques que les últimes. La temperatura encara baixarà més que en la darrera nit.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà

Dijous serà un altre dia mig ennuvolat però amb poques opcions de pluja. Més enllà d'alguns ruixats al Pirineu també es podrien escapar algunes gotes en comarques del nord-est, però serien precipitacions minses. Divendres, en canvi, sí que rebrotarà la inestabilitat i reapareixeran els ruixats i tempestes intermitents en moltes comarques. Els xàfecs tornaran a ser abundants sobretot en comarques de Girona, la Catalunya Central i el Pirineu, però encara que sigui de forma més aïllada segurament també afectaran altres comarques centrals.

Acumulacion de precipitació previstes per divendres

Difícilment aquest canvi de temps afectarà el cap de setmana. Dissabte i diumenge poden ser dies enterbolits en alguns moments, però el més probable és que no plogui gairebé enlloc. Dissabte la temperatura serà similar a la dels últims dies, però diumenge tornarà a disparar-se el termòmetre: tornaran les temperatures de més de 30 ºC, però sembla que de forma puntual i sense que la calor pugui instal·lar-se encara. La setmana que ve encara tindrem pujades i baixades del termòmetre, i les fogonades de calor seguiran sent curtes i puntuals.

stats