previsions 17/02/2018

Dissabte inestable amb temperatures més baixes

Les precipitacions arribaran de cara a la tarda a moltes comarques

Marc Gassó
3 min
Dissabte inestable amb temperatures clarament més baixes

BarcelonaAquesta nit les boires han afectat gran part del prelitoral, valls interiors i fins i tot alguns trams del litoral català. Això ha fet que les temperatures mínimes hagin quedat frenades i no hagin pogut baixar gaire més del que ho van fer ahir. Per tant, comencem el dissabte amb força suavitat tèrmica per tractar-se de mitjans de febrer.

Aquesta tarda arriben noves precipitacions

Al llarg del matí, els cels s'haurien de tapar a la major part de Catalunya i ja abans del migdia podrien aparèixer els primers ruixats al nord de la Catalunya Central, Pirineu i Prepirineu. Durant la tarda, la majoria d'aquestes precipitacions haurien de viatjar nord a sud i traslladar-se de les zones interiors cap a la costa i el prelitoral, especialment de Barcelona i Girona, on persistiran fins al vespre. No és impossible que alguna d'aquestes precipitacions pugui arribar també cap al litoral i prelitoral de Tarragona de cara a primeres hores de la nit. La majoria d'aquestes precipitacions han de ser entre febles i moderades, però no es descarta que localment pugui aparèixer algun nucli convectiu amb caràcter tempestuós enmig dels ruixats, preferentment al voltant del Prepirineu o nord de la Catalunya Central, i també entre el Baix Llobregat i el Baix Penedès, de cara al vespre o primeres hores de la nit.

Dissabte inestable amb temperatures clarament més baixes

Pel que fa al tipus de precipitacions, la gran majoria seran en forma líquida. La cota de neu, en principi, se situarà cap als 1.800 metres, tot i que de cara al vespre podria baixar fins als 900 o 1.000 al vessant nord del Pirineu occidental.

Dissabte inestable amb temperatures clarament més baixes

De cara al vespre i sobretot a partir de la nit, el vent s'intensificarà als dos extrems de Catalunya amb ratxes que poden superar puntualment els 90 km/h. El mestral i la tramuntana seguiran bufant intensos durant gran part d'aquest diumenge.

Diumenge més estable

Dissabte inestable amb temperatures clarament més baixes

Aquest diumenge al matí, el més destacable serà la notable baixada de les temperatures, deguda al canvi de masses d'aire que ens haurà portat la línia frontal d'avui. Tot i això, a primeres hores, encara podria quedar algun ruixat aïllat al voltant de la costa central amb tendència a desaparèixer ràpidament. Sembla que el temps s'estabilitzarà arreu a mesura que avanci el dia amb un panorama molt més assolellat però encara ventat als dos extrems del territori català. A la tarda arribaran alguns núvols prims, sense més importància. Les temperatures màximes pujaran un parell de graus als indrets on estiguin afectats pels vents terrers.

Aquest febrer sembla que encara té alguna carta guardada…

De cara a la setmana entrant, no sembla pas que hagi d'arribar la bonança de primavera, sinó tot el contrari. La majoria de models ens fan pensar que podríem estar davant la possibilitat d'una situació d'aire fred continental procedent del centre d'Europa amb temperatures altre cop força baixes i ja veurem si amb precipitacions o no. En qualsevol cas, caldrà estar atents als diferents models de previsió de cara a les pròximes jornades perquè aquest hivern sembla que encara no s'ha acomiadat.

stats