previsions 05/02/2021

La méteo: cap de setmana amb alguns ruixats i més fred

Diumenge serà un dia purament hivernal, però el fred no s'instal·larà clarament

3 min

BarcelonaEls núvols i la massa d'aire càlid que tenim a sobre han provocat que aquesta nit no fos gens freda. Les temperatures sota zero han desaparegut fins i tot al Pirineu, tant a les valls com a les cotes altes. L'única estació del Meteocat que ha baixat de zero aquesta nit ha sigut la de Boí, a la cota 2.500, on la mínima ha sigut de -1 ºC. A les comarques del nord i nord-est és on més ha pujat el termòmetre respecte ahir, a Girona ahir el dia va començar amb 3 ºC, avui amb 10 ºC.

Tot i els núvols, aquest migdia no farà més fred que ahir i la temperatura es mantindrà o fins i tot serà una mica més alta al Pirineu. A la costa la sensació de primavera ja no es repetirà. Ahir les màximes ja van ser molt més baixes. Com més avanci el dia més esqueixats seran els núvols. La massa d'aire que tenim a sobre anirà acompanyada de força pols del Sàhara, fet que provocarà una sensació de cel més terrós que en altres dies i uns nivells de partícules PM10 elevats.

Demà farà més sol que avui en comarques de la costa i especialment al sud. L'arribada d'una pertorbació provocarà ruixats intermitents al Pirineu i Prepirineu, xàfecs curts i puntualment intensos que a la tarda també afectaran altres comarques de l'oest. El vent de garbí bufarà amb cops de 30 o 40 km/h en moltes comarques de la costa.

Acumulacions de precipitació previstes per dissabte

El canvi d'ambient més important arribarà diumenge. El migdia serà el més fred de la setmana, ja que la temperatura recularà més de 5 graus en molts indrets, i en algunes comarques de la Catalunya Central i del Prepirineu la baixada arribarà a ser de fins a 10 graus. On menys es notarà el canvi serà a les Terres de l'Ebre i a la Costa Daurada. De màximes de prop dels 20 ºC passarem a valors de poc per sobre o poc per sota dels 10 ºC.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de diumenge

Avui els models de previsió han rebaixat les pluges previstes de cara a diumenge. El dia serà molt insegur a l'est, però només en algunes comarques interiors de Girona i a la Catalunya Central hi arribarà a ploure més de 5 o 10 l/m2. A la costa les pluges s'entreveuen minses i molt intermitents, però el temps tapat i insegur durarà tot el dia. Diumenge el mestral tornarà a deixar-se sentir al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, però aquesta vegada no bufarà amb ratxes fortes.

Acumulacions de precipitació previstes per a diumenge

Per més que diumenge sigui un dia molt d'hivern, en general fins a la segona quinzena de febrer com a mínim no hi ha indicis de cap situació de fred intens i persistent. La setmana que ve ens instal·larem en temperatures més baixes que les dels últims dies, especialment al Pirineu i Prepirineu, però no seran en absolut valors baixos per a l'època.

Continuaran els canvis de temps constants. Dilluns passarà un front que gairebé no deixarà pluja, però la borrasca de dimarts sí que és més probable que torni a fer ploure en molts indrets, pluges que difícilment seran gaire abundants. També podrien tornar les ventades fortes, sobretot al voltant de dimecres.

stats