La méteo

La méteo: paraigües i jaquetes ben a prop els pròxims dies

El temps estarà cada dia més mogut a l'espera d'una tongada de pluja més general i generosa que beneficiarà els pantans

2 min

BarcelonaEls primers canvis en el temps ja es van notar dijous amb força intervals de núvols i alguns ruixats, sobretot al Pirineu. Uns xàfecs que aniran a més els pròxims dies. Segons insisteixen els mapes, un embossament d’aire fred se’ns tirarà al damunt amb inestabilitat i vents de mar cap a terra. Això provocarà que les pluges guanyin terreny arreu del país. La situació més complicada s’espera a partir del cap de setmana i, sobretot, dilluns. Un panorama ideal per anar omplint els pantans, ja que les precipitacions més destacades s’esperen a les capçaleres dels principals rius de les conques internes.

Divendres: alguns xàfecs

Tornarà a ser un dia de cel canviant per la presència d’intervals de núvols. Al matí no s’espera pluja enlloc, però durant la tarda i vespre es repetiran xàfecs i tronades irregulars al Pirineu i al Prepirineu, potser en zones properes. Poca cosa a la resta del país sense descartar alguna gotellada o ruixat molt local. La cota de neu es mourà entorn dels 1.800 metres.

Tot plegat amb vent de xaloc a la Costa Brava i temperatures una mica més altes, tant de dia com de nit. No obstant això, els termòmetres es mantindran a ratlla amb ambient més aviat fresc i moltes màximes de 15 a 20 °C, més altes a Ponent i al sud.

Dissabte: més aigua

El temps es complicarà encara més. Les precipitacions guanyaran extensió i seran més continuades al Pirineu i al Prepirineu, sobretot a la cara sud amb una cota de neu d’uns 1.800 o 2.000 metres. També s’esperen xàfecs a qualsevol punt del país, però sense gaires estralls fora de la meitat nord. Dia mogut i canviant amb temperatures clarament més altes de nit i pocs canvis de dia. Ventada forta de sud a la costa, als cims del Pirineu i en altres zones elevades.

Diumenge: tongada de pluges

Segons indiquen els mapes, diumenge les pluges guanyarien extensió i caurien a qualsevol punt. Les zones on més plouria serien el Pirineu, Prepirineu i comarques de Girona i de Barcelona. No es descarta alguna tempesta local. Dia gris, plujós i molt fresc amb nevada destacada als cims del Pirineu a partir dels 2.000/2.200 metres.

Dies vinents: més pluja

Dilluns tornaria a ser un dia passat per aigua amb pluges a tot arreu i neu abundant a les cotes altes del Pirineu. Segons indiquen els models meteorològics, la inestabilitat es mantindria al llarg de la setmana vinent amb noves oportunitats de veure ploure. En tots aquests episodis, es podrien acumular més de 100 o 150 l/m² a tot el Pirineu. Un molt bon context per tal de seguir lluitant contra la sequera.

stats