previsions 05/06/2021

Més ruixats al llarg de la pròxima nit i matinada

Amb el pas de les hores s'imposaran les clarianes, tot i que a la tarda reapareixeran els xàfecs al nord i al nord-est

2 min
El cel d'ahir al matí a Ivars d'Urgell
Escolta aquí la previsió del temps

Al llarg de la tarda els xàfecs han anat guanyant protagonisme a l'àrea del Pirineu, del Prepirineu i del nord de la Catalunya Central. Tot i que són aïllats, localment descarreguen amb força. Fins a un quart de vuit de la tarda s'han arribat a acumular:

  • 21 l/m² a Cal Rosal
  • 14 l/m² a Berga
  • 4 l/m² a Espot
  • 3 l/m² a Molló
  • 3 l/m² a Manlleu
  • 1 l/m² a Gurb
Mala visibilitat a l'embassament de la Baells a causa del ruixat que hi quèia avui a mitja tarda

A mesura que avanci el vespre aquestes precipitacions aniran de baixa. Tot i això, arribarà una massa de núvols més compacta pel sud que guanyarà terreny. Precisament, durant la pròxima matinada i fins a mig matí de diumenge serà el moment del cap de setmana en el qual pot ploure en més comarques. Els ruixats afectaran de manera dispersa les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, el litoral i el prelitoral central i punts de la Catalunya Central, a més de les Illes Balears. Ara bé, a mesura que avanci el matí les pluges marxaran i s'obriran clarianes, sobretot a l'oest i al sud.

A partir de migdia creixeran noves nuvolades al Pirineu oriental i al conjunt del Prepirineu que deixaran alguns xàfecs. S'aniran desplaçant de nord cap a sud i, al llarg de la tarda, podran arribar al nord de la Depressió Central i a l'interior del quadrant nord-est. Avançada la tarda les escorrialles d'algun d'aquests ruixats es podran atansar cap al nord del litoral central. A banda, també hi haurà alguna gotellada en zones de muntanya de l'interior de Castelló i València.

Com que en general el migdia serà més assolellat que el d'avui, la temperatura podrà pujar entre 1 i 3 graus, tot i que al nord de la Catalunya Central baixarà lleugerament. Altre cop es podran fregar els 30 ºC al Pla de Lleida i en alguna raconada de l'interior de València.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per demà i la d'avui

El més destacable de la setmana vinent serà l'ascens de la temperatura, que tocarà sostre dimecres. Aquell dia a les comarques de Ponent es podria arribar als 35 ºC. Amb tot, dilluns a la tarda encara es podria deixar escapar alguna gotellada al Pirineu, mentre que dimarts els ruixats de tarda quedarien restringits a les muntanyes de Castelló. En tot cas, serà dimecres quan les tronades podrien tornar a guanyar terreny en zones de muntanya de l'interior, sense que s'esperi cap tongada de pluja general.

stats