previsions 13/09/2019

La méteo en 1 minut: la gota freda es dilueix però deixarà un temps insegur

L'ambient estiuenc marcarà el temps fins ben entrada la setmana que ve.

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquesta matinada ha sigut encara més fresca que la d'ahir a la costa, però en canvi en moltes comarques la temperatura ha baixat menys que la nit anterior. Ahir es va arribar fins als 30 graus en ciutats com Igualada, Manresa i Tortosa. Avui la temperatura no pujarà tant, sobretot a les Terres de l'Ebre, però en general l'ambient tornarà a ser molt d'estiu al migdia.

La gota freda que continua afectant avui el sud del País Valencià i en general el sud-est de la Península farà marxa enrere aquest divendres, però no ens afectarà ni de bon tros amb la intensitat que ho ha fet en aquests sectors. Avui augmentaran els núvols de sud a nord i s'escaparan alguns ruixats sobtats. On és més probable que plogui és a les Terres de l'Ebre, però en menor mesura alguns xàfecs més puntuals i poc abundants podran afectar també altres comarques de la costa i del prelitoral. Tot això passarà sobretot avançada la tarda o fins i tot de cara al vespre. Un temps més mogut s'espera a les Balears, on aquest matí hi ha un grup de tempestes molt fortes sobre el mar que podrien acabar afectant Mallorca i fins i tot les Pitiüses.

Acumulacions de precipitació previstes per avui

El cap de setmana tindrà estones de cel mig ennuvolat i un temps encara insegur, però el paraigua farà ben poca falta en general. Demà no són descartables alguns ruixats puntuals a les Terres de l'Ebre i al Pirineu Occidental, però en general no plourà. Diumenge serà un dia més insegur: a partir del migdia és més probable que apareguin ruixats sobtats al Pirineu, al Prepirineu i, com més avanci la tarda, més s'estendrà la possibilitat de ruixats curts. Seran ruixats més aviat minsos però podrien acabar afectant també força comarques de la costa i del prelitoral, sobretot del sud de Catalunya i fins i tot també de la costa i el prelitoral centrals.

Temperatura màxima prevista per diumenge

Els migdies del cap de setmana continuaran sent més d'estiu que de tardor. La temperatura podria baixar una mica a la costa però en canvi pujarà la humitat, i això farà que en general al migdia la sensació tèrmica se situï al voltant dels 30 graus. Les nits seran menys fresques.

Acumulacions de precipitació previstes per diumenge

Aquest repunt de l'ambient d'estiu tindrà el punt màxim al començament de la setmana que ve, que serà quan els 30 graus se superaran en més indrets al migdia. La sensació d'estiu anirà a més fins dimecres. Durant la segona part de la setmana que ve s'entreveu la probabilitat que entri una nova massa d'aire més fresc que reactivi els xàfecs i torni a acostar l'ambient de tardor. Lògicament, encara hi ha força incertesa sobre això.

stats