La méteo

La méteo: alguns ruixats i cada cop més primavera els pròxims dies

Un front provocarà alguns canvis en el temps a les portes del cap de setmana.

2 min

BarcelonaLa calma anticiclònica s’ha imposat aquestes últimes hores i aquesta serà la tendència de cara a dimecres. No obstant això, entre dijous i divendres arribarà un petit canvi de temps amb ruixats en algunes comarques. Tot plegat amb ambient cada cop més càlid i primaveral.

Dimecres: dia per aprofitar

Serà una jornada molt plàcida amb sol en general i tan sols algunes boires matinals i algunes pinzellades de núvols alts i prims decoratius. A la tarda creixeran algunes nuvolades locals a punts de muntanya del nord-est i del prelitoral que seran inofensius i no deixaran cap precipitació.

Pel que fa a les temperatures, faran un salt endavant, tant de nit com de dia, amb ascens especialment marcat al Pirineu i a l’interior, i sense canvis a la costa sud. Moltes màximes es mouran entre els 15 i 20 °C amb ambient molt suau i agradable al migdia. Aires cada cop més primaverals.

Petit canvi de temps a la vista

Entre dijous i divendres arribarà un petit canvi de temps. La inestabilitat anirà a més pel pas d’un front que provocarà alguns xàfecs dispersos. Divendres serà el dia més mogut amb ruixats a la meitat nord que poden ser intensos i anar acompanyats de tempesta i calamarsa. Petita treva de la calma a l’espera d’un cap de setmana força plàcid.

Adeu a l’hivern

Les temperatures pujaran cada dia una mica més i serà sobretot el cap de setmana quan tocaran sostre. Ens esperen migdies molt suaus o càlids, ja que els termòmetres rondaran els 20 °C a moltes comarques o es fregaran localment els 25 °C a finals de setmana. L’hivern es va apagant i ens comença a dir adeu davant de l’arribada de la primavera a pas ferm.

stats