previsions 23/08/2021

La méteo: menys calor, més núvols i alguns ruixats

Inici de setmana insegur i variable, amb nuvolositat a estones abundant però amb xàfecs concentrats al Pirineu i als Ports

2 min

BarcelonaHem encetat el dilluns amb una matinada encara força xafogosa i amb nuvolositat especialment abundant a les comarques gironines i a la Catalunya Central. A mesura que avanci el matí s'aniran obrint clarianes però avui el sol no s'acabarà d'imposar del tot, i a més a partir de mitja tarda començaran a créixer nuvolades en punts de muntanya que tornaran a tapar el cel al terç al terç nord del país i deixaran escapar algunes tempestes i xàfecs sobtats al Pirineu oriental i al voltant de les Guilleries i dels Ports.

Previsió de pluja acumulada per a aquest dilluns.

És un panorama una mica més mogut que el dels últims dies, que vindrà acompanyat d'una calor totalment suportable: aquest migdia el termòmetre quedarà més frenat que ahir i la majoria de màximes es mouran entre els 28 i els 32 graus. Independentment d'aquest lleuger descens tèrmic, allà on aquesta tarda descarregui, el vespre serà especialment agradable, i en canvi la presència de núvols farà que en sectors de la Costa Brava i de les comarques del sud la nit torni a ser de força mal dormir.

Diferència de temperatura diürna prevista entre ahir i avui.

Aquesta dinàmica, amb un temps variable i insegur, es mantindrà com a mínim fins dijous. Demà els núvols encara guanyaran una mica més de protagonisme, però el paraigua només s'haurà d'obrir a la tarda i en comarques del terç nord de Catalunya i de l'interior del País Valencià. De fet, aquesta setmana difícilment arribarà a ploure fora del Pirineu, de la Catalunya Central o de l'entorn dels Ports. I a partir de divendres i durant el cap de setmana sembla que el sol s'imposarà gairebé sense excepcions.

Divendres serà la jornada més càlida de la setmana.

Tot plegat amb temperatures que es mantindran a ratlla durant els pròxims quatre dies. Demà el termòmetre encara recularà un o dos graus més i dimecres al migdia gairebé no passarem dels 30 graus enlloc. Entre dijous i divendres la calor s'intensificarà transitòriament, però ara mateix tot apunta que el cap de setmana que ve serà fresc per a l'època de l'any i que acabarem de passar el mes d'agost sense cap altra gran calorada.

stats