previsions 27/10/2021

La méteo: l'ambient poc fred, el vent i alguns ruixats marcaran el cap de setmana llarg

Demà al matí ja podrien aparèixer alguns primers xàfecs en punts de la costa

3 min

BarcelonaTarda més fresca que ahir a la costa i al prelitoral, on l'entrada del vent de gregal ha fet baixar la temperatura. En molts punts de la costa i del prelitoral aquesta tarda el termòmetre marcava entre 1 i 3 graus menys que ahir. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 24,3 graus d'Aldover, els 24 de Tortosa, els 23,3 de Vilobí d'Onyar o els 23,1 d'Arenys de Mar. En general ha fet molt de sol, però alguns ruixats puntuals a Mallorca han deixat 2,5 l/m² a Pollença.

Diferència entre la temperatura d'avui a les 6 de la tarda i la d'ahir a la mateixa hora

De nit, el temps serà cada cop més insegur a prop de mar. Sobre el Mediterrani descarregaran ruixats que demà al matí probablement acabaran afectant alguns punts de la costa i del prelitoral. On és més probable que hi plogui és a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre. Ruixats molt dispersos però que podrien descarregar amb certes ganes quan apareguin. A la resta hi haurà més sol que núvols, però no són descartables ruixats aïllats també al voltant de Barcelona, al Vallès o al Maresme, i de cara a la tarda en comarques més interiors de Girona.

Probabilitat en tant per cent que demà arribi a ploure en algun moment del dia.

Divendres augmentaran els núvols de forma més general, i tot i que no plourà de forma extensa, sí que hi haurà ruixats minsos i puntuals en diferents punts de la costa, sobretot al voltant de Barcelona. També començaran a aparèixer alguns ruixats puntuals a l'oest. La temperatura baixarà a Ponent, però a la costa l'ambient seguirà sent suau tot i els núvols.

Dissabte arribarà una borrasca més activa. Es tracta d'una pertorbació que provocarà pluges molt abundants al nord-oest de la Península, però que al Mediterrani arribarà sent força menys activa. Les pluges descarregaran sobretot entre la tarda i la nit de dissabte. Podrien ser força abundants al Pirineu i Prepirineu occidentals, però en general no s'acumularà gaire aigua. Més enllà del Pirineu, a Ponent i al voltant del Montsec és on hi ha més possibilitats de precipitacions destacables.

Acumulacions de precipitació previstes per dissabte.

Clarament la tarda i la nit de dissabte seran els moments amb més possibilitats de pluja del cap de setmana llarg, però diumenge i dilluns continuarà havent-hi intervals de núvols i es podrien repetir algunes pluges intermitents en punts del Pirineu, sobretot al sector occidental de la serralada. Segurament per Tots Sants el dia sigui més tapat que diumenge, però el més probable és que les pluges que apareguin més enllà del Pirineu siguin testimonials.

La borrasca de dissabte obrirà la porta a una massa d'aire més càlid que marcarà el cap de setmana llarg. Entre dissabte i dilluns les nits no seran gens fredes, i no és descartable fins i tot que pugui arribar a produir-se alguna nit tropical a la costa. Els migdies seran més de tardor a l'oest, però a prop de mar el vent de ponent provocarà un ambient molt càlid per ser el cap de setmana de la castanyada.

Diferència prevista entre la temperatura mínima d'avui i la de diumenge.

El vent serà també un dels protagonistes del cap de setmana. Dissabte bufarà de garbí, amb cops que superaran els 50 km/h en comarques de Girona i especialment al sud de la Costa Brava. Diumenge podria bufar més de ponent i deixar-se sentir amb cops de 40 o 50 km/h en més indrets.

Tot i que la setmana que ve començarà amb temperatures altes, la truita es tornarà a girar ràpidament a partir de dimarts: a mitjans de la setmana que ve una entrada d'aire fred farà que l'ambient torni a ser plenament de tardor o fins i tot una mica fred per ser de principis de novembre.

stats