previsions 25/10/2021

La méteo: nits fredes i migdies suaus a l'espera de canvis a partir de dijous

Demà les màximes pujaran una mica més que avui en moltes comarques de Girona i de Barcelona

2 min

BarcelonaSeguim en aquest context de temperatures nocturnes baixes, però en canvi migdies molt agradables. Avui la temperatura més alta han sigut els 24,6 graus de Benissanet. A Tortosa s'ha arribat a 23,9, i a Girona i a Igualada a 23,3. El termòmetre ha baixat una mica a la costa, i en canvi s'ha enfilat més que ahir al Prepirineu i a la Catalunya Central. Avui la mitjana de les màximes ha sigut gairebé calcada a la d'ahir i s'ha situat més d'un grau per sobre de la referència dels últims anys. En canvi la matinada ha tornat a ser freda per a l'època. La mitjana de les mínimes per al conjunt de Catalunya ha sigut un grau més alta que ahir, però s'ha mantingut clarament per sota del valor de referència dels últims anys.

Anomalia diària de les temperatures mínimes a Catalunya

Temps tranquil a Catalunya però en canvi amb alguns ruixats a les Balears, sobretot de matinada. A Ciutadella i a Sóller han caigut 13 l/m² i a Deià 10. A la tarda es podrien repetir ruixats sobtats però intensos a l'interior de Mallorca o al voltant de Palma. Demà no hi haurà grans canvis en el temps. El sol predominarà, encara que al matí hi pugui haver núvols baixos o boires a la Catalunya Central. De matinada el fred tornarà a ser destacable, però al migdia la temperatura pujarà una mica més que avui a la costa i al prelitoral centrals, i també en moltes comarques de Girona. De matinada i al matí no seran descartables ruixats puntuals entre les Pitiüses i el sud del País Valencià.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà

Fins dijous el temps canviarà ben poc, però cap al final de la setmana és probable que arribin alguns sistemes frontals que aportin més núvols i facin que el temps sigui més insegur. A hores d'ara no hi ha indicis de cap situació de pluges extenses o abundants, però sí que de cara a dissabte és possible un temps més tapat i amb algunes gotes, sobretot al Pirineu i Prepirineu. En general el cap de setmana llarg pot haver-hi més intervals de núvols, però a hores d'ara dissabte s'entreveu l'únic dia amb força possibilitats de pluja.

La temperatura variarà ben poc durant la setmana: seguirem esperant nits fredes però migdies agradables. Entre diumenge i dilluns és possible una entrada d'aire més càlid que allunyi notablement el fred a les nits i que faci que el novembre comenci amb temperatures clarament altes per a l'època. Tot fa pensar que per Tots Sants no farà gens de fred, però aquesta pujada de la temperatura podria ser sobtada i bastant breu. Caldrà seguir-ho.

Probabilitat que dissabte arribi a ploure en algun moment del dia
stats