La méteo

La méteo: canvi de temps abans del cap de setmana

Els xàfecs reapareixeran en algunes comarques entre dijous a la nit i divendres

2 min

BarcelonaLa calma d’aquestes últimes hores viurà una petita treva de cara als dies vinents. Al llarg del dijous, l’acostament d’un front poc important farà augmentar els núvols i arribaran xàfecs en algunes comarques a les portes del cap de setmana. Les temperatures aniran pujant, amb un ambient molt primaveral i cada cop menys hivernal.

Dijous: primers canvis

L’acostament del front atlàntic farà que les bandes de núvols vagin augmentant al llarg del dia d’oest a est. Sol cada cop més enteranyinat i, fins i tot, a partir de la tarda i vespre, el cel quedarà força carregat cap a Ponent i les Terres de l’Ebre.

En aquest sentit, a últimes hores poden arribar alguns ruixats febles o gotellades cap a les comarques de Ponent i de l’Ebre que, amb el pas de les hores, no es descarta que afectin més zones del país de forma molt dispersa. Ben poca cosa tot plegat.

Amb tot, durant gran part del dijous no s’esperen precipitacions enlloc i serà una jornada força aprofitable i amb temperatures encara més altes. Moltes màximes es mouran entre els 17 °C i els 22 °C. Aquest dimecres ja s’han assolit els 22 °C al Pantà de Riba-roja (Ribera d’Ebre) i s’han acostat a aquesta xifra a més punts de l’interior i del prelitoral.

Divendres: més xàfecs

La inestabilitat associada al front arribarà al seu màxim divendres, quan s’esperen alguns xàfecs molt irregulars a punts de la meitat nord, sobretot a la tarda. Fins i tot hi haurà algunes tronades locals a l’interior de les comarques de Girona i del nord de Barcelona.

Malgrat aquest canvi, fora del Pirineu les temperatures es mantindran estables o pujaran més amb vent reescalfat d’entre ponent i mestral al sud del país.

Calor a la vista

Aquest canvi de temps durarà ben poc i el cap de setmana serà molt plàcid i aprofitable. Els termòmetres encara pujaran més i s’esperen moltes màximes al voltant dels 20 °C, però fins i tot es rondaran els 25 °C en punts de l’interior i del Pirineu. Fins i tot farà massa calor per a l’època. La primavera s’està instal·lant de cop i ja podem dir pràcticament adeu del tot a l’hivern.

stats