previsions 05/04/2021

La primavera no tornarà abans de quinze dies

Demà ens arriba una glopada d'aire fred i tot fa pensar que les temperatures d'avui no es repetiran abans d'un parell de setmanes

2 min
Montserrat des de Sant Guim de Freixenet, avui a primera hora del dia
Escolta aquí la previsió del temps

La matinada ha sigut més freda que l'anterior, sobretot a les comarques interiors, i indrets com Ripoll, Viella, el Pont de Suert i Puigcerdà han començat aquest Dilluns de Pasqua amb temperatures sota zero. De totes maneres, avui només farà fresca a primera hora i durant les hores centrals del dia l'ambient serà plenament primaveral, amb màximes que es recuperaran 2 o 3 graus respecte a les d'ahir. Suavitat tèrmica que vindrà acompanyada de cel serè a tot el país fins ben entrada la tarda. A partir d'aleshores el cel es començarà a enterbolir al Pirineu, primer símptoma del canvi de temps que esperem per demà i que serà el tret de sortida al pas de tot un seguit de pertorbacions que marcaran el temps de les dues setmanes vinents.

Demà al matí el vent bufarà amb ganes als dos extrems del país

De nit es girarà el mestral a les Terres de l'Ebre i tramuntana a l'Empordà i dimarts ja el començarem amb més núvols a les comarques del nord-est i fins i tot algunes gotes a la costa central. A mesura que avanci la jornada els ruixats febles i dispersos es desplaçaran cap al Montseny o Sant Llorenç del Munt, i també podrà descarregar algun xàfec sobtat a cavall del Ripollès, Osona i la Garrotxa. Més sol, en canvi, cap a les comarques de Lleida i Tarragona i, això sí, un ambient més fred que avui al conjunt del país. La cota de neu es mantindrà per sobre dels 1.000 metres fins a última hora del dia.

Dimecres serà el dia més fred de la setmana, amb temperatures fins a 10 graus més baixes que les d'avui

Dimecres les temperatures continuaran a la baixa i les estones de paraigua es concentraran bàsicament al País Valencià i al sud de les Illes. Dijous a la matinada tornarà a fer fred, però al migdia notarem 4 o 5 graus més que el dia anterior. Aquest repunt tèrmic, tanmateix, no tindrà continuïtat i, ara com ara, tot apunta que el tram final de la setmana serà insegur i variable, amb molts més núvols que clarianes i amb un ambient més de principis de març que de mitjans d'abril. La tongada de pluja més generalitzada ens arribaria la nit de divendres a dissabte i els plugims i ruixats sembla que seran a l'ordre del dia a partir d'aquest cap de setmana vinent.

Dissabte a la matinada plourà a gairebé tot el país.

Fent un cop d'ull als mapes a més llarg termini, tot fa pensar que les temperatures fins i tot baixarien una mica més de cara a l'inici de la setmana vinent i que no tornarien a recuperar valors propis d'aquesta època de l'any fins passada la primera quinzena del mes d'abril.

stats