previsions 29/10/2020

La méteo: castanyes amb màniga curta a l'espera que torni el fred

El cap de setmana la temperatura pujarà fins als 25 graus però dimarts arribaran canvis

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLes altes temperatures es van instal·lant i marcaran el temps dels dies vinents. Avui el termòmetre ha escalat fins als 25,5 graus a Tortosa i a Aldover. D'entre les màximes d'avui també destaquen els 24,5 graus dels Hostalets de Pierola, els 22,8 de Valls i els 22,5 de Figueres. A les quatre capitals de demarcació la màxima s'ha quedat en 21.

El cap de setmana es repetiran les temperatures de fins a 25 graus, sobretot en comarques del prelitoral. Els matins encara seran una mica freds, sobretot en zones enclotades, però les temperatures baixes marcaran només les primeres hores del dia. El temps continuarà marcat per l'anticicló, fins i tot de forma més clara que els últims dies. Farà sol, hi haurà poc vent, i en tot cas apareixeran algunes boires matinals en fondalades interiors.

Diferència pevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dissabte

Avui els models de previsió han inflat un possible canvi de cara a dimarts. L'aspecte més clar d'aquest gir en el temps és la baixada de la temperatura. La setmana que ve serà més freda, més clarament de tardor, el termòmetre caurà uns 5 graus a partir de dimarts i no és descartable fins i tot que el fred arribi amb més força que en cap altre moment d'aquesta tardor fins ara.

Ha guanyat opcions també una situació de pluges i nevades destacable de cara a dimarts, tot i que això és més incert. A hores d'ara les precipitacions s'entreveuen especialment probables al Pirineu, Prepirineu i a la Catalunya Central, però podrien poc o molt arribar a moltes altres comarques. La cota de neu podria baixar fins als 1.500 metres un cop més. En tot cas la setmana que ve serà més moguda, al centre de la setmana entrarem en una fase de temps inestable, que tot i que apunta amb més força cap al País Valencià, també podria tornar a reactivar situacions de pluja a Catalunya de cara a dijous o divendres. Caldrà seguir-ho.

Probabilitat en tant per cent que dimarts s'acumilin més de 5 l/m2
stats