previsions 16/05/2021

El tastet d'estiu té les hores comptades

Aquesta matinada ha sigut la més suau des del 23 d'octubre a Barcelona

2 min
Sortida de sol des del far del Fangar, a Deltebre.
Escolta aquí la previsió del temps

La glopada d'aire càlid que ens arriba des del nord d'Àfrica i la presència de força intervals de núvols ha afavorit que aquesta matinada hagi sigut molt més suau que l'anterior, amb temperatures que no han baixat dels 10 ºC pràcticament enlloc. A Lleida la mínima ha sigut de 15 ºC, a Tarragona i a Vilanova i la Geltrú de 16 ºC i a Barcelona de 17 ºC, la més alta des del 23 d'octubre de l'any passat. I tot i que durant el matí el cel estarà mig enterbolit prop de mar i a partir de migdia els núvols aniran a més al terç nord del país, aquesta bonança gairebé estiuenca es mantindrà durant tota la jornada, amb termòmetres que sovint superaran els 25 ºC i que cap a la Franja de Ponent i la vall de l'Ebre superaran els 30 ºC.

Ratxes màximes de vent previstes per aquest diumenge al matí.

Bàsicament, el diumenge el passarem amb més sol que núvols al conjunt del país i, tot i que al Pirineu es podrà escapar alguna gota durant la segona meitat del dia, seran sempre fenòmens febles, esporàdics i de curta durada. Per la seva banda, el vent de ponent, que ja ha deixat ratxes superiors als 80 km/h al cim del Puig Sesolles, al Montseny, es deixarà notar amb cops moderats a força indrets, especialment de les comarques de Lleida, Tarragona i de la Catalunya Central.

Diferència de temperatura diürna prevista entre aquest diumenge i demà dilluns.

Aquesta dinàmica amb el cel mig ennuvolat però pràcticament sense precipitacions ens acompanyarà durant els pròxims quinze dies. Divendres que ve es pot escapar algun ruixat aïllat al Pirineu i diumenge segurament cauran gotes al terç nord del país, però les últimes actualitzacions dels models de previsió no deixen entreveure cap tongada més o menys generalitzada de pluja, i tot apunta que acabarem de passar el mes de maig sense haver d'obrir el paraigua a la majoria d'indrets.

Temperatura màxima prevista per dissabte que ve.

Els canvis més importants els tindrem pel que fa a la sensació tèrmica. Demà les temperatures recularan clarament, especialment en punts de la costa i del Prelitoral i, tot i que divendres ens afectaria transitòriament una altra glopada d'aire càlid, en conjunt la setmana que demà encetem la passarem amb un ambient fresc per l'època de l'any, amb temperatures diürnes que només s'acostaran als 25 ºC als sectors més càlids del país. De fet, no seria estrany que el cap de setmana que ve les màximes fossin fins a 8 o 9 graus més baixes que les d'aquest diumenge.

stats