previsions 23/02/2020

Els pròxims tres dies se superarà la marca dels 20 ºC en força comarques

El pas d'un front al llarg de dimarts obrirà les portes a una normalització de les temperatures

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Sant Pere de Vilamajor

BarcelonaAvui tornarà a ser un dia dominat per l'ambient assolellat. Els bancs de boira que de bon matí eren presents en algunes planes interiors es dissiparan ràpidament i al migdia ja no en quedarà cap rastre.

Les temperatures pujaran una mica més. Si ahir ja es va arribar als 22 ºC de màxima a Aldover, avui es podrien fregar els 24 ºC de manera local als indrets més càlids del país. En conjunt el termòmetre se situarà entre els 18 i els 23 ºC, tret de l'Altiplà Central, on costarà superar els 15 o 16 ºC.

Temperatura màxima prevista per avui

El vent de garbí es reforçarà i bufarà amb cops moderats en punts de la costa. Això farà que, arran de platja, no es noti gaire l'ambient suau.

Demà el temps serà calcat al d'avui. Altra vegada serà notícia l'ambient primaveral al centre del dia, tot i que de matinada es repetiran les glaçades locals en algunes fondalades interiors. La màxima serà semblant a la d'avui o fins i tot podria pujar una mica més.

Ara bé, el temps plàcid d'aquests dies té data de caducitat. Dimarts creuarà un front que, en conjunt, serà poc actiu. Es notarà per un augment dels núvols durant el centre del dia que viatjaran d'oest a est, tot i que a la tarda les clarianes guanyaran terreny. A més, al vessant nord del Pirineu hi haurà alguns ruixats febles a partir de migdia, amb una cota de neu que baixarà dels 1.700 fins als 1.000 metres. Tot i això, l'ambient es mantindrà agradable al litoral, al prelitoral i en bona part de la meitat sud del territori. A muntanya, en canvi, ja es començarà a notar el descens del termòmetre.

Després del front es reforçarà el vent de tramuntana i mestral als dos extrems del país, que al llarg de dimecres bufaran amb cops forts, i les temperatures baixaran de manera notable. Es mantindrà la nevada, feble en conjunt, al vessant nord del Pirineu, i fins i tot hi podria haver algun ruixat local a les comarques de Girona. El termòmetre tocarà fons dijous a la matinada, amb la reaparició de les glaçades en punts de l'interior.

Precipitació prevista per dimecres
stats