previsions 22/09/2022

Així serà el temps de la Mercè i de Santa Tecla

Les pluges intenses marcaran alguns actes de les festes, però no seran omnipresents

3 min
Acumulacions totals de precipitació previstes fins diumenge a la nit

BarcelonaS'acosta un cap de setmana farcit d'actes de festa major a Barcelona i a Tarragona, on, com en totes les festes majors de tardor, l'amenaça del mal temps és habitual. Una tongada de pluges fortes marcarà el temps de la tarda de divendres i sobretot de la nit, però no tot el cap de setmana estarà marcat pel mal temps.

Sempre és difícil precisar a quina hora començarà a ploure, però el més probable és que a Barcelona divendres els ruixats comencin tard, ben entrada la nit, i que sigui sobretot de matinada quan les precipitacions puguin ser intenses i fortes. No és gens descartable, però, que els concerts o actes de vespre ja es vegin afectats per alguns primers ruixats. També els actes de dissabte al matí poden estar encara marcats per la pluja, però, en canvi, durant les hores centrals del dia el temps s'entreveu mig ennuvolat i fins i tot amb clarianes. Cal tenir en compte que els aiguats de la nit poden ser forts, amb acumulacions de més de 20 o 30 l/m² en poca estona i totals acumulats que en alguns punts de la costa segurament sobrepassaran els 100 l/m².

El temps tornarà a empitjorar dissabte al vespre. En aquest cas les precipitacions no són tan segures com en el cas de divendres a la nit, però un altre cop durant el vespre i la nit el temps serà molt insegur, i cal tenir en compte la possibilitat que la pluja torni a aparèixer en forma de ruixats curts però intensos.

Probabiltat de precipitació a Barcelona per trams de sis hores

Diumenge de matinada i a primera hora encara hi haurà la possibilitat d'algun ruixat puntual, però a mesura que avanci el dia el temps millorarà i el risc de pluja anirà a la baixa. Les nits d'inici del cap de setmana no seran gaire fresques, més aviat la temperatura pujarà una mica respecte a les matinades anteriors, però com més avanci el cap de setmana més falta faran el jersei i la màniga llarga.

A Tarragona el panorama no serà gaire diferent. Aquí el temps ja serà insegur durant tot el dia de demà, però els ruixats que apareguin fins al vespre seran fenòmens aïllats i puntuals. Com a Barcelona, el moment de més risc de pluja intensa serà la nit de divendres, però al Camp de Tarragona les precipitacions intenses i abundants no són tan segures com a Barcelona. Per contra, la segona tongada de pluja de dissabte a la nit és una mica més probable a Tarragona que a la costa central. Es pot arribar a donar el cas que plogui més fort la nit de dissabte que la nit de divendres. Hi ha incertesa sobre això.

Probabiltat de precipitació a Tarragona per trams de sis hores

En tot cas, moltes hores de dissabte seran de cel mig ennuvolat i sense pluja, i tampoc diumenge durant el dia és gaire probable que plogui; en tot cas podrien encara aparèixer ruixats aïllats a primera hora. Aquest divendres arribarà a fer una mica de calor a Tarragona, on la sensació tèrmica pot arribar a superar els 30 graus. El cap de setmana també acabarà aquí amb una sensació clara de principis de tardor. Sempre val la pena consultar les últimes actualitzacions de les previsions per municipis, ja que a cada nova actualització la situació pot canviar lleugerament.

stats