La méteo

La méteo: els ruixats i la 'fresca' tenen les hores comptades

El cap de setmana serà molt més tranquil i les temperatures pujaran clarament amb més calor

2 min

BarcelonaEls xàfecs d’aquestes últimes hores han estat més locals i menys importants que els de dimarts a la tarda, però encara hi ha hagut algun patac d’aigua local al prelitoral de Barcelona i al nord de Girona (trobareu les dades de la pluja al final d’aquesta informació). Una situació de temps mogut amb una mica de tot que tindrà continuïtat dijous i també divendres. No obstant això, el cap de setmana tindrem un canvi radical de temps amb més calma i farà clarament més calor.

Dijous: nous ruixats

Tornarà a ser una jornada molt canviant amb risc de nous ruixats. De matinada i al matí en poden caure de manera dispersa a qualsevol punt, especialment entre les comarques de Barcelona i de Girona. Serà novament entre el migdia i la tarda quan es repetiran xàfecs i tronades de caràcter molt irregular, una loteria. Poden aparèixer sobretot en punts del nord-est, del Pirineu i Prepirineu, del prelitoral i dels Ports. No es descarta algun patac d’aigua local.

Tot plegat amb unes temperatures que patiran pocs canvis i es mantindran frenades o molt normals per a l’època. Moltes màximes es mouran entre els 19 °C i els 24 °C, localment més altes al sud i a Ponent.

Divendres: traca final dels xàfecs

Serà l’última jornada inestable abans del retorn d’un temps més tranquil. Els xàfecs tornaran a caure sobretot a la tarda al Pirineu, al Prepirineu, zones properes, als Ports i punts de l’interior. Seran més extensos que els de dijous, però difícilment arribaran a la costa. Alguna tempesta serà localment forta i pot anar acompanyada de calamarsa. Tot plegat amb unes temperatures que es mantindran força semblants.

Cap de setmana: més calor i calma

Dissabte marxarà la inestabilitat i dominaran la calma i el sol en general. Tan sols creixeran nuvolades de tarda en punts de muntanya que, a tot estirar, poden deixar alguna gotellada aïllada al Pirineu de Girona. Diumenge els xàfecs i les tronades de tarda tornaran a guanyar terreny al Pirineu, però a la resta es mantindrà el temps plàcid. Poca cosa en conjunt en unes jornades per aprofitar.

Atenció amb les temperatures, ja que pujaran clarament i l’ambient serà marcadament més càlid al centre de la jornada. S’esperen moltes màximes al voltant o per sobre dels 25 °C al prelitoral i a l’interior. No obstant això, a les zones més càlides es poden assolir o superar lleugerament els 30 °C, sobretot a l’interior sud i a Ponent.

Balanç dels ruixats de dimecres

Els xàfecs més destacats d’aquest dimecres han caigut al prelitoral de Barcelona. Concretament, una tempesta molt local entre el nord del Baix Llobregat i l’oest del Vallès Occidental ha deixat fins a 42 l/m² a Olesa de Montserrat, 24 l/m² a Viladecavalls o 12 l/m² a Terrassa. També ha anat plovent al nord de les comarques de Girona amb fins a 12 l/m² a Espolla (Alt Empordà). A diferència dels forts aiguats de dimarts, aquesta vegada la pluja no ha causat incidències. 

stats