La Méteo
previsions 20/03/2023

La méteo: migdies més càlids i ni rastre de pluges

Demà hi haurà més núvols, però gairebé no plourà enlloc. Dimecres algunes màximes tornaran a fregar els 25 graus

2 min

BarcelonaInici de setmana amb temperatures en alça en moltes comarques, però amb un ambient molt fres i humit a la costa. Les màximes més altes han fregat els 25 graus, d'entre les temperatures altes d'avui destaquen els 24,7 °C de Benissanet, els 24,4 d'Aldover, els 24,2 de l'Observatori de l'Ebre o els 22 de la Seu d'Urgell. De mitjana les màximes han sigut un grau més altes que ahir, tot i que a les comarques més poblades a primera hora de la tarda el termòmetre marcava un grau menys que ahir en molts casos. Avui quan faltin escassos minuts per dos quarts d'onze de la nit es produirà l'equinocci i entrarem oficialment a la primavera.

Diferència entre la temperatura d'avui a les 16.30 h i la d'ahir a la matexia hora

La pujada del termòmetre no s'aturarà aquí. Demà l'ambient serà bastant similar al d'avui, però entre dimecres i dijous els migdies seran cada cop més d'abril, amb màximes que fregaran els 25 graus en algunes comarques interiors. Pic de calor de primavera avançada a l'espera que el cap de setmana el pas d'alguns sistemes frontals provoqui algunes pujades i baixades del termòmetre. Tot i que a partir de divendres el termòmetre vagi fent algunes oscil·lacions, el més probable és que en aquest tram final del mes de març ja no tornem a un ambient hivernal.

Aquest cap de setmana hi ha hagut alguns ruixats dispersos, pluges que només de manera puntual han arribat a ser noticiables. Destaquen els 22 l/m² acumulats a Olot, els 19 de Sant Pau de Segúries, els 18 de Molló, els 13 de Castellar de n'Hug i de Santa Coloma de Farners, i els 12 del pantà de Darnius-Boadella. A les cotes altes del Pirineu el mantell de neu gairebé no ha notat la tongada de pluges i nevades o fins i tot ha seguit aprimant-se en algun cas.

Demà serà un dia més variable i mig ennuvolat. Al matí els núvols seran bàsicament prims, però a la tarda es faran més espessos en moltes comarques. Malgrat que vagin passant alguns sistemes frontals, en general aquesta setmana no hi haurà precipitacions. Entre divendres i dissabte el pas d'un front pot deixar algunes gotes al Pirineu, però res fa pensar a hores d'ara que hagin de ser pluges o nevades importants. A la resta de comarques ni tan sols plourà. Tampoc l'inici de la setmana que s'entreveu engrescador, de manera que és ja bastant probable a hores d'ara que acabem el març sense cap nova situació de precipitacions més o menys extenses i amb un context de sequera que es va agreujant cada cop més.

El nivell dels embassaments s'ha mantingut bastant estable durant les últimes setmanes, a causa segurament del fet que hi hagi hagut desgel, sumat als pocs ruixats que s'han anat produint. Ara com ara els embassaments de les conques internes es mantenen encara lleugerament per sobre del 27%. Cal tenir en compte que es va baixar del 28% fa més d'un mes, el 18 de febrer, cosa que indica que durant les últimes 4 setmanes les reserves han seguit disminuint, però a un ritme baix.

Evolució diària del nivell dels embassaments de les conques internes
stats