previsions 03/04/2021

Tram final de la Setmana Santa amb pocs núvols i ambient molt suau

Demà les temperatures recularan 3 o 4 graus però Dilluns de Pasqua en recuperaran un parell

2 min
Albada mig ennuvolada des de Deltebre
Escolta aquí la previsió del temps

Hem encetat el dissabte amb temperatures fins i tot més suaus que ahir, amb mínimes que no han baixat dels 5 graus pràcticament enlloc i que s'han situat per sobre dels 10 a gairebé tota la façana litoral. De fet, al centre de Barcelona la d'avui ha sigut la matinada menys freda des del 6 de febrer. Aquesta bonança es mantindrà també durant les hores centrals del dia i les temperatures màximes tornaran a fregar els 25 graus en punts de l'interior i superaran els 20 prop del mar.

En molts trams de costa aquest migdia serà el més càlid de tota la setmana.

Ambient plenament primaveral que vindrà acompanyat de moltes hores de cel clar. Fins a mig matí els núvols faran força la guitza a les Terres de l'Ebre, però el sol també s'acabarà imposant en aquest sector i no serà fins havent dinat que creixeran nuvolades en punts de muntanya i que s'escaparan alguns ruixats a l'entorn del Montseny, del Collsacabra i de les Guilleries. De cara al vespre també es podran escapar gotes a la zona dels Ports.

Demà les temperatures diürnes recularan 4 o 5 graus respecte a les d'avui.

El Diumenge de Pasqua també el passarem amb un bon sol però, això sí, amb un evident descens tèrmic que farà que al migdia se superin els 20 graus enlloc. Aquesta baixada de les temperatures no serà definitiva i dilluns recuperarem un parell de graus i la sensació de primavera serà més clara que la de demà. Però l'hivern encara no es donarà per vençut. El posicionament d'un potent anticicló a l'Atlàntic Nord afavorirà, a partir de dimarts, l'entrada directa d'una massa d'aire polar que ens retornarà bruscament a un ambient més propi del mes de febrer que del mes d'abril.

En algunes comarques interiors el termòmetre recularà més de 10 graus entre avui i dimecres vinent.

Les últimes actualitzacions dels models de previsió han afeblit lleugerament aquest sobtat canvi tèrmic però això no impedirà que dimecres a la matinada glaci en moltes comarques del Pirineu, del Prepirineu, del pla de Lleida i de la Catalunya Central. I de la mateixa manera que s'ha atenuat la irrupció d'aire fred, els últims mapes del temps també han desdibuixat la probabilitat que el canvi de temps vagi acompanyat de precipitacions. Si s'acaben veient algunes volves de neu, seria de cara a dimarts i a partir d'uns 600 o 700 metres d'altitud.

stats