previsions 02/02/2019

Fortes ventades al llarg del cap de setmana

La nevada al vessant nord del Pirineu no s'aturarà fins demà al migdia

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui a Deltebre

BarcelonaAhir a la nit els xàfecs es van estendre pel litoral central. Van anar acompanyats de tempesta, i fins i tot de calamarsa i pedra. En alguns llocs de poblacions com Sant Pere de Ribes, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona els carrers van quedar del tot emblanquinats. Això va fer baixar de manera clara la temperatura.

En conjunt, de bon matí el termòmetre marcava valors entre 3 i 7 graus per sota dels d'ahir a la mateixa hora. Amb l'arribada de la massa d'aire fred, aquest migdia la majoria de màximes se situaran entre els 7 i els 12 ºC, i costarà trobar valors per damunt dels 13 o 14 ºC al litoral.

En conjunt s'espera una jornada amb el cel entre mig ennuvolat i molt ennuvolat, si bé a l'interior del País Valencià, de núvols n'hi haurà ben pocs. Fins i tot s'esperen alguns ruixats a Mallorca i a Menorca en qualsevol moment del dia, i a les comarques de Girona durant el matí.

Precipitació prevista per avui

Pels volts de migdia les nuvolades començaran a créixer amb empenta i podrien deixar algun ruixat curt en indrets de les muntanyes de Prades i els Ports. Avançada la tarda, els xàfecs afectaran el sud de les comarques de Girona i les de l'est de Barcelona. Com ja va passar ahir, localment podran anar acompanyats de calamarsa. Amb tot, a l'extrem nord del Pirineu es mantindrà la nuvolositat abundant i la nevada durant tot el dia. La cota de neu se situarà al voltant dels 700 metres.

La tramuntana i el mestral bufaran amb cops superiors a 80 i 100 km/h a les comarques de Tarragona i de Castelló, a les cotes altes del Pirineu, a l'Empordà i a la Catalunya del Nord. De fet, de matinada ja hi ha hagut ratxes de fins a 126 km/h a l'Hospitalet de l'Infant i 114 km/h a la Riba. La forta ventada continuarà al llarg de demà.

Cop màxim de vent previst per avui a partir del migdia

Diumenge serà una jornada assolellada a la majoria de comarques, tot i alguns intervals de núvols al nord-est i a les Illes. De fet, a Mallorca encara es podran escapar alguns xàfecs fins al migdia. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà cobert i hi nevarà feblement fins al migdia.

La temperatura baixarà, tant la mínima com la màxima. De fet, durant les pròximes matinades les glaçades aniran guanyant terreny a l'interior, sobretot a les zones on s'encalmi el vent. Durant la nit de diumenge a dilluns el termòmetre tocarà fons.

Temperatura mínima prevista per dilluns
stats