TECNOLOGIA

Els robots més petits

La Fira de Reus serà la seu, el dia 6 de febrer, d’una nova edició de la FIRST Lego League (FLL), una competició en què alumnes de 10 a 16 anys construeixen els seus propis robots.

La Fira de Reus serà la seu, el dia 6 de febrer, d’una nova edició de la FIRST Lego League (FLL), una competició en què alumnes de 10 a 16 anys construeixen els seus propis robots. A la capital del Baix Camp s’hi disputarà una de les finals nacionals, en què participaran alumnes de la demarcació tarragonina, però també algun conjunt de Barcelona. Aquesta edició marcarà un rècord de participació: un total de 32 equips, procedents de 22 escoles i deu poblacions diferents. Com cada any, aquesta competició està organitzada per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili.

La FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Lego League és un esdeveniment que convida joves d’entre 10 i 16 anys a descobrir la diversió i l’emoció en la ciència i la tecnologia, fomenta les vocacions científiques i tecnològiques i promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora.

En el repte d’aquesta edició, anomenat Trash Treck, els equips de la FLL exploraran el món dels residus per resoldre un problema real relacionat amb la gestió de residus en el projecte científic. A més, construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia de Lego Mindstorms amb l’objectiu de resoldre una sèrie de missions en el Joc del Robot.

Camí de la gran final estatal

La FLL s’estructura en diferents tornejos classificatoris i fases finals. A l’estat espanyol hi haurà desafiaments en diferents ciutats, un és el que se celebra a Reus, i en què els millors participants es guanyaran un lloc per a la gran final de la FIRST Lego League (FLL) a Espanya.

Un any més, els nens d’entre 9 i 6 anys també tenen el seu espai a la FLL. Amb el repte Waste Wise, la Junior FIRST Lego League pretén que més de 100 nens inscrits, de sis escoles diferents i repartits en 15 equips, també puguin descobrir que llençar alguna cosa a les escombraries és només el principi de tot un procés.

El + vist

El + comentat