Trànsit
Societat 10/07/2011

La causa de l'accident de Cassà de la Selva podria ser una avaria als frens

Una fallada dels frens hauria provocat l'accident d'un autobús en passar per Cassà de la Selva aquest migdia, que s'ha saldat amb 44 ferits –4 dels quals passaran la nit a l'hospital, tot i que no corren perill–. El vehicle anava de Girona a Sant Feliu de Guíxols

Redacció
2 min
L'autocar bolcat a Cassà de la Selva / ACN

Cassà de la SelvaUna avaria mecànica als frens podria ser la causa de l'accident d'aquest migdia d'un autobús de línia a Cassà de la Selva, segons el Servei Català de Trànsit. L'autobús, de l'empresa Teisa, tenia 5 anys d'antiguitat, les rodes en bon estat i tota la documentació en regla –havia passat l'ITV fa un mes–. La seva conductora no havia consumit alcohol ni drogues, no patia somnolència ni circulava a una velocitat excessiva; a més, els passatgers anaven asseguts correctament, sempre segons el SCT. Aquest organisme ha informat que tot apunta a l'avaria, però que les causes encara s'estan investigant.

L'autocar cobria el trajecte entre Girona i Sant Feliu de Guíxols. Havia fet una parada a Cassà de la Selva i anava en direcció a Sant Feliu quan s'ha trobat que havia de fer un cediu el pas. La conductora ha frenat i, segons el seu testimoni, els frens no han respost, explica el SCT en un comunicat. El vehicle, aleshores, ha anat a parar a la calçada contrària i ha caigut per un desnivell d'uns 2 metres tot bolcant a fora de la carretera. L'avís s'ha produït a les 11:46 hores i l'accident ha passat en una rotonda en el punt quilomètric 17, en sentit Barcelona.

44 ferits, dels quals 32 eren lleus

El vehicle ha bolcat amb 45 passatgers –44 viatgers i una conductora– a la C-65, al seu pas pel terme municipal de Cassà de la Selva (Gironès). L'accident s'ha saldat amb 32 ferits lleus i dotze de menys greus (manera de denominar un estat més seriós que 'lleu' però que no arriba a 'greu'). 14 dels ferits han estat traslladats a l'Hospital Santa Caterina de Salt, 15 a l'Hospital Josep Trueta de Girona i 12 al Centre d'Atenció Primària de Cassà de la Selva.

A hores d'ara, 12 dels 15 ingressats a l'Hospital Josep Trueta ja han estat donats d'alta, segons fonts del centre, i els 3 restants hi passaran la nit en observació: una és una dona amb un traumatisme cranial –que ha passat de la consideració de 'greu' a 'menys greu'– i dos són ferits 'menys greus', amb diverses fractures.

Fonts de l'Institut d'Assistència Sanitària, del qual formen part l'ambulatori de Cassà de la Selva i l'Hospital de Santa Caterina, informen que la totalitat dels ingressats al CAP han estat donats d'alta i que a Santa Caterina només hi quedarà ingressada una pacient durant la nit, una dona gran amb diverses contusions.

L'afectació viària ha estat de 4 quilòmetres de retencions en direcció a Santa Cristina d'Aro i 3 en direcció a Girona, i a les 15:22 hores el trànsit ja s'havia normalitzat, segons el SCT. A l'accident hi han treballat sis dotacions dels Bombers, sis patrulles dels Mossos d'Esquadra i cinc ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques.

stats