17 anys i mig de presó per matar la mare llançant-la per la finestra

La jutge ha condemnat el fill per assassinat amb traïdoria. La víctima tenia 87 anys i patia atròfia muscular

Una jutge ha condemnat a 17 anys i mig de presó un veí de Sitges que el desembre de 2013 va agredir la seva mare i la va matar llançant-la per la finestra. La sentència l'ha declarat culpable d'assassinat amb traïdoria però l'ha absolt de l'acusació de violència domèstica habitual perquè considera que no hi ha prou proves per acreditar-la.

A partir del veredicte de culpabilitat d'un jurat popular la jutge considera demostrat que l'agressor, un francès de 66 anys, va atacar la seva mare amb una llima metàl·lica per sorpresa quan era al bany. La va ferir i, per rematar-la, després la va llançar per la finestra. La dona, que tenia 87 anys i patia atròfia muscular, va caure des d'una altura d'una desena de metres i va rebotar damunt el sostre d'un magatzem abans de xocar contra el terra. 

Seguint el veredicte del jurat popular, la jutge assegura que "la víctima va ser objecte d'un atac sorpresa que li va impedir defensar-se de manera eficaç". Les ferides defensives a les mans de la víctima els han fet descartar que s'hagués suïcidat, les males condicions físiques de la dona també fan molt difícil creure que es pogués enfilar a la finestra per tirar-se.